Teatre
Cultura 12/02/2024

Sis candidats opten a la direcció del Principal

La comissió avaluadora es reunirà aquesta mateixa setmana i s’espera que en qüestió d’un mes s’anunciï qui ocuparà el càrrec

2 min
Façana del Teatre Principal de Palma.

PalmaQuasi mig any després que la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Antònia Roca, assumís temporalment la gerència del teatre Principal de Palma, s’acosta el moment de conèixer qui en serà el nou director. A final de setmana es farà la primera reunió de la comissió avaluadora, de majoria política, els membres de la qual es donaran a conèixer demà. Pel que fa a les persones que opten a dirigir-lo, són un total de sis candidatures les que s’han presentat al concurs obert a final d'any passat. Totes seran examinades en un procés que s’espera que trigui “aproximadament un mes”, segons ha explicat la consellera, que no ha donat més detalls ni sobre els candidats ni sobre els integrants del jurat. 

El que sí que s’ha anunciat a la roda de premsa convocada per actualitzar la segona part de la temporada del Principal, on des de gener i fins juny s’han programat un total de 40 espectacles, és que es continuarà oferint aparcament gratuït durant dues hores per als espectacles familiars. Aquesta va ser una de les iniciatives engegades per part del departament liderat per Roca per les festes de Nadal, una oferta amb què el Consell de Mallorca i Cort assumeixen les despeses per oferir tiquets de dues hores gratuïtes als aparcaments més propers al teatre. 

La consellera Antònia Roca durant la roda de premsa de presentació de la segona part de la temporada

Entre els espectacles que es podran veure en els pròxims mesos s’hi troben les coproduccions del teatre Principal Sí, sí, sí, protagonitzada per Ann Perelló; Els dies bons, basada en la novel·la homònima d’Aina Fullana, i La reina dels embulls, una proposta familiar que consolida el projecte Viatge al món de n’Aina d’Aina Zuazaga. Aquesta darrera s’estrena aquest divendres amb Mariona Hauf i Héctor Seoane com a protagonistes. Aquest darrer, recent premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques, ha subratllat la presència de “llenguatges i formats que no són habituals” en aquest tipus d’espectacles, dirigits a un públic familiar, i ha qualificat la proposta d’exigent tant per al públic infantil com per a l'adult. “Té moltes capes, i això és el que el fa tan meravellós”, ha afegit Hauf. 

El concert de Miguel Poveda en el marc del festival Paco de Lucía, que tindrà lloc dia 8 de març, la versió de Coralina, la serventa amorosa dirigida per Oriol Broggi o la nova versió del Centro Dramático Nacional de La casa de Bernarda Alba són algunes de les propostes que acollirà el Principal abans de l’estiu, així com la presentació del nou disc de Marga Pocoví o el final de gira d’Aina Tramullas. Les entrades per a totes aquestes funcions, per cert, ja es poden pagar per mitjà de Bizum. 

stats