Cultura 18/07/2021

'Entre tú y Milagros', 'Gas Station', 'Forastera' i 'Del camp', guanyadores del Ficme 2021

Els membres del jurat del Festival, format per Miki Esparbé, Joan Bover i Marta Nieto, han estat els encarregats d'entregar els premis

ARA Balears
1 min
'Entre tú y Milagros', de Mariana Saffon, ha estat una de les pel·lícules premiades.

PalmaEl jurat del Festival Internacional de Cinema de Menorca (Ficme), format per Miki Esparbé, Joan Bover i Marta Nieto, ha presentat aquest dissabte el palmarès de les dues seccions competitives d'enguany. El premi de la selecció internacional s'ha dividit entre Gas Station, d'Olga Torrico, i Entre tú y Milagros, de Mariana Saffon.

Segons ha exposat el Festival, el film de Saffon ha estat guardonat per "la brillantor i subtilesa a l'hora de plasmar en imatges un conflicte singular entre mare i filla, molt difícil de verbalitzar". Per part seva, Gas Station ha obtingut el premi "per l'originalitat i alegria, per la capacitat d'encertar en cada decisió, per valentia i per recordar-nos que, passi el que passi en la vida, els somnis es mantenen", ha recalcat el Ficme en un comunicat.

El Ficme ha apuntat que el jurat no ha volgut deixar de fer una menció especial al film Latitud, de Jan Cornet, "per la seva mirada i sensibilitat a l'hora de tractar dos tipus de masculinitats confrontades en un context de pandèmia". Quant a la secció balear, el curt guanyador ha estat Forastera, de Lucía Aleñar Iglesias, amb una menció especial a El deseado, d'Óscar Bernàcer.

La gala de clausura ha estat presentada per l'actriu Lola Dueñas i els premis els han entregat els membres del jurat. També s'ha presentat el premi Talent Jove, atorgat per vot popular, que ha estat per al documental Del camp, de Judit Bosch i Clara Marquès. L'acte ha continuat amb la presentació de la retrospectiva a Juanjo Giménez, amb set curtmetratges, entre els quals hi havia Timecode, Palma d'Or a Canes, i el recent Ascenso, protagonitzat per Miki Esparbé.

stats