Cultura 26/08/2021

Miguel Eek comença a Palma la gira del documental 'Próximamente últimos días'

El cineasta va gravar prop de 400 hores al CineCiutat, on immortalitzà la lluita d'aquestes sales per sobreviure

1 min
Un fotograma del documental 'Póximamente últimos días'.

PalmaL'odissea del CineCiutat per sobreviure està enregistrada. El documental que n'ha sortit el firma Miguel Eek, un dels noms de més projecció i notorietat del cinema documental de les Balears. Próximament últimos días és el film que aquest divendres arranca la seva gira. Ho fa, precisament, a CineCiutat, i es projectarà a sales "amb el mateix esperit de resistència que l'emblemàtic cinema mallorquí que protagonitza el documental", apunten des de la productora Mosaic en un comunicat. Es podrà veure a Palma aquest divendres, dissabte i diumenge, i fins dia 7 de setembre passarà per Galícia, Madrid i Barcelona.

Després del seu pas pel Seminici i l'Atlàntida Mallorca Film Fest, la pel·lícula arranca el vol per compartir amb el públic aquesta carta d'amor al cinema i la lluita de treballadors i socis per mantenir-ne les portes obertes (en aquest cas, del CineCiutat). Després de cada projecció es farà un col·loqui amb Miguel Eek, que viatjarà amb la cinta per les ciutats on s'estreni.

El rerefons d'aquest audiovisual és la complicada situació de les sales d'exhibició enfront de les plataformes de continguts audiovisuals i el canvi en els hàbits de consum, una situació que s'ha accentuat més amb l'esclat de la pandèmia del coronavirus. 

Eek va gravar entre les parets del CineCiutat prop de 400 hores durant gairebé dos anys i va immortalitzar la lluita d'aquestes sales per sobreviure, la complexitat del seu funcionament i la campanya de micromecenatge Salvem CineCiutat.

IB3 és coproductor del documental, que també rep la col·laboració de l'Institut d'Indústries Culturals, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

stats