Cinema

Michael Douglas, Matt Dillon i Fernando Trueba, entre els convidats de l’edició “definitiva” de l’Atlàntida Film Fest

La catorzena edició del festival es durà a terme a Palma entre els dies 19 i 28 de juliol amb una programació que creix un 35%

Michael Douglas
21/06/2024
3 min

PalmaDe 12 pel·lícules i 5 concerts l’any 2016 a 121 pel·lícules i 22 concerts el 2024. Aquesta ha estat l’evolució de l’Atlàntida Mallorca Film Fest que enguany durà a terme la novena edició amb seu física a Palma –en la versió digital serà la catorzena– amb més de 300 convidats de la indústria audiovisual, entre els quals destaquen noms com Michael Douglas, Matt Dillon, Fernando Trueba, Montxo Armendáriz, Noémie Merlant o Mark Cousins, que s’afegeixen als ja anunciats Juan Antonio Bayona i Eduardo Casanova. A més, finalment s’hi lliurarà presencialment el premi Masters of Cinema 2023 a Liv Ullmann, convidada que l’any passat no va poder participar del festival i que enguany no només recollirà el premi, sinó que oferirà una xerrada a Es Baluard. Serà dissabte, dia 20 de juliol. 

“És l’edició més ambiciosa però també la definitiva del festival, la que ens ha de confirmar si aquesta és la programació que podem mantenir: hem crescut no només en quantitat d’obres, seus i convidats sinó també en qualitat i prestigi”, ha afirmat Jaume Ripoll, director de l’Atlàntida Film Fest, en declaracions a l’ARA Balears. “Hem assumit tota una sèrie de riscos després que les institucions locals s’hagin compromès a uns suports que esperam que es confirmin aviat, és un compromís que ens han transmès i que ara hem d’assegurar”, ha respost en referència a l’augment de pressupost que implica un creixement tan important en l'àmbit de programació. “Hem tornat al pressupost de 2022 i l’hem augmentat un poc, després que l’any passat l’haguéssim de reduir precisament per no haver confirmat aquests suports”, explicava Ripoll, qui no amagava l’emoció davant un cartell que durà a Mallorca des d’un dels grans documentalistes actuals, Mark Cousins, fins a actors de renom internacional. “Sense oblidar la música, que tenim un cartell al nivell dels grans festivals espanyols, i tot això de manera gratuïta, que no hi ha cap altre festival que faci un acte de generositat d’aquest nivell… De generositat o d’imprudència”, afegia entre rialles. 

Així, la inauguració es durà a terme dissabte 20 de juliol amb l’estrena mundial de la darrera pel·lícula de Fernando Trueba, Isla Perdida, protagonitzada per Matt Dillon i Aida Folch, actors que seran presents a la projecció. L’endemà es farà una gala a la Misericòrdia en què es lliurarà el premi Masters of Cinema a Juan Antonio Bayona, un guardó també que recolliran pocs dies després el cineasta Montxo Armendáriz, dia 25 de juliol, i l’actor Michael Douglas, qui protagonitzarà la gala de clausura que es durà a terme diumenge, dia 28 de juliol. Serà en aquesta gala que també es projecti per primera vegada a l’estat espanyol Volveréis, dirigida per Jonás Trueba i guardonada a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Canes. 

El cineasta Atom Egoyan, de qui es projectarà Seven Veils, l’actriu Noémiu Merlant, que estrenarà el seu debut a la direcció, Les balconettes, o Joshua Brand, creador de la sèrie Doctor en Alaska, són altres noms que passaran per aquesta edició. Entre les pel·lícules que s’hi podran veure s’hi destaquen la premiere de Las reinas del drama, d’Alexis Langlois, el musical Carmen, dirigit per Benjamin Millepied amb Paul Mescal i Rossy de Palma entre els protagonistes, o Occupied City, de Steve McQueen, inclosa en la secció Atlàntida Politics, a més del primer documental d’Eduardo Casanova, Al margen

Les entrades, gratuïtes, estaran disponibles a partir d'aquest dijous al web del festival. 

stats