Cultura 08/07/2020

Es Mercadal desafia el covid-19 programant concerts i cercaviles per les festes de Sant Martí

L'oposició rebutja assistir a la presentació del programa perquè hi està en desacord

Ivan Martin
2 min
La plaça Pare Camps acollirà diferents concerts malgrat el perill de rebrot per coronavirus.

Es MercadalL'Ajuntament del Mercadal ha elaborat un programa per commemorar les festes de Sant Martí amb un total de nou concerts i dues cercaviles. És la proposta del consistori per fer front a les primeres festes patronals post-covid-19, que viuran el moment de major intensitat el cap de setmana del 17 al 19. A la roda de premsa de presentació del programa hi assistiran membres de l'equip de govern, liderats pel socialista Francesc Ametller, però la resta de formacions (Partit Popular i Entesa per Es Mercadal) han declinat assistir-hi perquè entenen que la programació dels actes podria suposar un risc d'aglomeració i d'incompliment de les mesures sanitàries per evitar contagis de coronavirus.

Sorprenentment, la Conselleria balear de Salut inclou en un full oficial un seguit de recomanacions per participar en els actes festius, i apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva, adverteix que el virus continua actiu i destaca la necessitat d'evitar aglomeracions, el manteniment de la distància de seguretat i l'ús de la mascareta.

Per al divendres 17 s'ha programat un concert del grup Pèl de Gall, a la plaça del Pare Camps, curiosament la zona d'oci del municipi. L'oferta musical del Consistori per al dissabte 18 augmenta a tres concerts (Eva Pons Trio, Sound Three i Black Pearl). Aquest mateix dia els gegants i els capgrossos recorreran els principals carrers del poble. Finalment, diumenge 19, nova cercavila amb la banda de música municipal i concert final a càrrec del grup D'estraperlo. L'Ajuntament demana que els ciutadans que vulguin gaudir de la música ho facin asseguts i amb mascareta. Les celebracions també tindran el seu component religiós amb una missa en honor al patró i una segona en record de les víctimes registrades durant l'últim any al poble.

De tota manera, la institució començarà aquest dissabte els actes previs a la celebració de Sant Martí amb un concert de The Trikini", i promourà tres actuacions més durant els següents dies (Riudolç Brass, Menorca Ensemble i Speculum Musicae). Per últim, per a dimecres 15, l'Ajuntament anima tots els ciutadans a participar en el XXI Sopar de Veïns, a l'aire lliure i amb un màxim de 20 persones per taula. La banda de música amenitzarà la vetllada i el Consistori repartirà les postres i la beguda.

stats