Cultura 28/10/2021

Matías Quetglas i Macià Florit, dos dels protagonistes del Menorca Doc Fest

A partir d'aquest divendres i fins dia primer de novembre, es farà a l'illa la programació oficial del festival de fotografia i cinema documental

2 min
Imatge del cartell del documental 'Mientras vivas, brilla', de Matías Quetglas.

PalmaAquest divendres comença la programació oficial del Menorca Doc Fest, després de dues setmanes d'activitats prèvies relacionades amb la fotografia i el cinema documental, eixos d'aquesta trobada. A la gala inaugural de dia 29 d'octubre (20 h) serà protagonista la projecció de la pel·lícula autobiogràfica del pintor menorquí Matías Quetglas. El títol és Mientras vivas, brilla, i la va dirigir el mateix pintor després de patir un ensurt de salut. L’endemà, dissabte 30 d'octubre, hi haurà una projecció doble de la pel·lícula Pedra Pàtria de Macià Florit, premiada a Cadis i a Palma recentment. Les entrades estan pràcticament exhaurides. Aquestes dues projeccions seran al Teatre del Born de Ciutadella. 

També hi haurà les sessions especials amb Cold Lands (diumenge a les 20 h) i The Earth is Blue as an Orange (dilluns, dia primer de novembre, a les 18 h) a la Sala Multifuncional del Mercadal. Aquesta última cinta va ser la guanyadora del festival de documental creatiu MajorDocs. Pel que fa a la secció de curtmetratges, hi haurà fins a quatre sessions i vuit projeccions per veure els 12 curtmetratges internacionals seleccionats als Premis Ullastre (Millor curt documental MDF21) entre els dies 30 i 31. Entre d'altres, es veurà el del mallorquí Joan Bover, Ulisses.

Tot això arriba després de fer amb èxit la prèvia del festival amb les projeccions per a la sensibilització ambiental a Sant Lluís, inaugurar l’exposició dels Premis Valtueña de Fotografia Humanitària, l’exposició especial del fotògraf menorquí Lluís Real (Any Amount of Dreams) i l’exposició dels Premis MDF’21 a millor projecte de fotografia documental.

Jornades professionals

A més dels visionats, hi ha tot un grapat d’activitats professionals programades, com ara la jornada de dia 30 matí. Es parlarà d''El Llibre Blanc de l’Audiovisual a Menorca, en una taula rodona en què intervindran David Marquès (delegat d’IB3 TV a Menorca), Ros Preto (presidenta de l’associació Menorca Illa Audiovisual), Anna Petrus (cineasta i directora artística del festival Memorimatge de Reus), Ignasi Pons (professor d’audiovisuals de l’Escola d’Art de Menorca), Macià Florit (cineasta), Laia Foguet (guionista), Àlvar Triay (actor) i Dani Bagur (de la productora audiovisual Empàtic). Per les jornades professionals del MDF també hi passaran els membres d'El Observatorio (Barcelona) per fer un visionat de portafolis, el documentalista Antoni Tortajada (Televisió de Catalunya) i David del Campo, expert en fotografia participativa per a la transformació social. Igualment, són moltes més les activitats programades per als professionals del sector. 

stats