Cultura 13/02/2015

Mascarell reunirà el sector del cinema per fer front comú i evitar la impugnació de la taxa a les operadores

El pròxim dilluns, el conseller de Cultura vol consensuar una posició unitària sobre la taxa a les operadores

Acn
1 min
El Parlament va aprovar al novembre a llei de creació de l'impost sobre els operadors d'internet

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, reunirà el pròxim dilluns el sector del cinema i l'audiovisual per definir una posició clara i comú pel procés de negociació sobre la taxa a les operadores d'internet. L'executiu espanyol va notificar d'aquesta negociació el passat dijous, i si no arriba a bon port, ha amenaçat en portar la norma al Tribunal Constitucional. La trobada servirà per veure quines mesures s'emprenen, segons ha declarat la directora de l'Acadèmia del cinema català, Montse Majench.

Aquesta reunió es farà després que el govern espanyol enviés una notificació a la Generalitat en què instava a obrir un període de negociacions de nou mesos com a màxim per arribar a un acord sobre la taxa catalana a les operadores d'internet. La llei preveia recaptar prop de 20,5 milions d'euros anuals gràcies a l'impost de 0,25 euros mensuals a les companyies subministradores d'internet pels seus serveis de connexió a la xarxa.

La conselleria de Cultura s'ha mostrat totalment convençuda de l'"absoluta adequació" de la llei a la legislació vigent i espera una "solució adient" pels sectors del cinema i l'audiovisual català. La presidenta de l'Acadèmia catalana de cinema, Isona Passola, ha declarat que és una llàstima que l'Estat atempti contra el "baló d'oxigen" que suposa pel cinema les taxes de les operadores.

stats