MLF
Cultura 20/05/2023

Mallorca Live: Instagram, besades i brusquina

La pluja fina no desllueix la segona jornada del festival de referència, en què els Black Eyed Peas i Quevedo són els reclams principals

4 min
Dos joves es besen, mentre la multitud està pendent dun dels concerts de l'escenari principal del MLF 2023.

PalmaDevers les 12 d'aquest dissabte a migdia es comencen a multiplicar les fotografies i stories a Instagram amb etiquetes o ubicacions que fan referència al Mallorca Live Festival 2023. És l'hora en què els responsables d'aquests perfils ja han acabat la son i exhibeixen sense vergonya la glòria d'una nit passada en què la brusca, que gairebé no va arribar a boirina, no va aconseguir deslluir. A les publicacions sobre la segona jornada del festival d'anomenada per a un públic que majoritàriement passa la trentena, se n'hi afegeixen unes altres: les imatges de descans en qualque hotel de Santa Ponça, Peguera o Magaluf, mentre es mostra un berenar de torrades amb confitura o es posen els peus en remull en una piscina, amb cala Vinyes al fons. Tot s'hi val per fer temps perquè sigui horabaixa i comenci el tercer i darrer vespre del MLF a l'antic recinte d'Aquapark a Calvià.

A la principal xarxa de la figurera social, no hi solen aparèixer les multituds que peregrinen d'un escenari a l'altre, amb impermeable d'un sol ús i davall una pluja fina i intermitent, que gairebé no arriba a tocar en terra. Hi predominen les camises florejades d'estil hawaià, que són una opció massa fresca que fa posar la pell de gallina en una nit d'inestabilitat primaveral.

Tot i que la brusca no va ser gaire intensa, alguns tragueren els paraigües.
Un jove amb unes ulleres de fantasia que proporciona l'organització del MLF.
Els impermeables d'un sol ús feren acte de presència quan començà a brusquejar.

"Aquests dos amb qui vaig ara ja m'han arribat a impacientar, només em fan encalçar persones a qui gairebé no conec, i això fa que no tenguem un minut de tranquil·litat en un escenari en concret", comenta Jaume, de 38 anys, que va equipat amb una dessuadora de color rosa per no passar fred. "A mi m'agrada molt anar de festivals, però quan comences a anar de Son Mel·lo a Son Catel·lo tot el vespre, arriba a cansar un poc. A més, hi ha dues estrangeres que s'han acoblat a nosaltres i no ens deixen tranquils ni un moment! És que no veuen que som tres amics gais i no anam d'elles?", comenta Jaume, mentre intenta fugir de la companyia no desitjada i se'n va amb els seus amics a l'escenari Estrella Damm, perquè són les 12 i mitja passades i l'actuació de Quevedo és a punt de començar.

Els Black Eyed Peas interpretaren els seus temes més coneguts.

Abans que toquin els canaris, i després d'haver-ho fet els Black Eyed Peas, l'altre principal reclam de la nit, hi ha un moment de treva. Durant aquest temps són molts els que aprofiten per pegar una mossegada als diferents xibius de menjar ràpid a les àrees especialitzades del recinte. "Els meus companys han anat a cercar hamburgueses i patates braves, perquè estaven afamats", explica Xisco, un inquer de 42 anys que assegura que Joana, la seva parella, "no ha vengut perquè guarda els infants". "Hem fet torns: jo he vengut avui divendres. Ella va venir ahir, dijous, i tornarà demà, dissabte. No és que jo me n'entengui gaire, de música, però aquests altres inquers amb qui vaig sí que en són molt especialistes i m'expliquen coses", comenta.

Pares amb fills adolescents

"Avui he vengut amb la nina, perquè va boieta per Quevedo", diu Pedro, d'una quarantena d'anys i resident al Coll d'en Rabassa, mentre segueix les passes de la seva filla adolescent per veure els seus ídols. "La veritat és que m'ha rebentat, perquè em fa anar corrents d'una banda a l'altra tot el vespre. Demà dissabe tornaré, però ho faré amb amics i en un pla més relaxat", diu el pare, mentre no s'atura de seguir la jove.

El 'photocall' amb les lletres gegants MLF no té un minut de descans. A tothora hi ha gent que s'hi retrata.

Al photocall que ha instal·lat l'organització del festival, no hi ha un moment de descans. A tothora persones esperen el seu torn per poder-se retratar al costat de les lletres gegants MLF, fetes de fusta i bombetes que desprenen una claror que recorda una revetla de dècades enrere. Com que les lletres en qüestió estan situades a prop de l'entrada genèrica, aquells que accedeixen al recinte pel portal VIP passen de llis del reclam fotogràfic. Per a consol seu, però, els VIP estan situats en una plataforma elevada que guaita sobre l'escenari principal, com si gairebé poguessin tocar amb les mans aquells grup i artistes que hi actuen. És en aquest tancat on s'ubica la premsa acreditada i alguns polítics, com és el mateix batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i els candidats 1 i 2 de la llista del PP a Cort, Jaime Martínez i Javi Bonet.

Els Premium, per damunt dels VIP

Com en tots els àmbits de la vida, però, sempre n'hi ha que colquen damunt l'esquena dels altres. I per sobre de la zona VIP, hi ha la zona Premium. Els que l'habiten posen peu davall taula per menjar i beure, no es mesclen amb la resta d'assistents, veuen els concerts de més amunt i, com que tenen porxo, si plou no es banyen.

Als recintes segregats, ja sigui perquè t'hi han convidat o perquè has pagat una entrada més cara, la il·luminació arriba a totes bandes. Allà on habita el poble, en canvi, hi ha clarianes que es combinen amb redols de fosca. És en aquest punt on la claror torna foscor que les parelles aprofiten per besar-se. N'hi ha que han vengut tots sols i se'n tornaran acompanyats; altres han vengut amb companyia i descompareixeran fora ningú i, com sempre passa, els que no han vengut no se n'hauran de tornar.

stats