Festivals
Societat 19/05/2023

El Mallorca Live 2023 arranca amb els deures fets

A diferència de l'edició passada, enguany l'organizació ha fet que l'accés al festival per carretera, així com a les portes d'entrada, sigui fàcil i ràpid

3 min
El públic durant el concert de Bad Gyal.

PalmaEl Mallorca Live Festival ha superat la primera jornada d'enguany amb els deures fets i una assistència menys massiva que l'any passat. L'organització d'enguany ha deixat enrere la polèmica de l'edició anterior per les coes d'hores que es varen generar tant per arribar-hi per carretera –en cotxe i bus– com per entrar al recinte. A més, la varietat del cartell del primer dia –amb apostes que van des de The Kooks fins a Bad Gyal, passant per Vetusta Morla i Rusowsky– ha fet que el públic es reparteixi pels cinc escenaris: Estrella Damm, Innside, Endesa, Balearia i Radio 3.

Si bé els assistents que s'han desplaçat fins allà en cotxe han pogut trobar embossos en determinats moments, la circulació ha estat fluida. Pel que fa a l'arribada en transport públic, el festival ha incorporat enguany una flota de busos que connecten el recinte amb pobles de tots els punts de l'illa. En aquest cas, la demanda ha estat elevada, però el festival no ha facilitat l'arribada als busos amb senyalística a la sortida.

Imatge del concert de Rojuu, a l'escenari principal.
Un dels ambients del festival amb hamaques.

L'assistència molt més baixa que l'any passat, amb unes 17.000 persones, va fer que l'ambient tardàs a animar-se fins als primers caps de cartell, a partir de les 22 h. Abans, només els fans més fidels es varen entregar a l'escenari principal, d'Estrella Damm, amb l'actuació del nou cantant de la generació Z, Rojuu. Paral·lelament, l'Insside va concentrar el públic més devot de la música urbana, amb el mallorquí Xavibo i el madrileny Rusowsky. Ambdós varen dur un convidat –i amic– damunt l'escenari: Marc Seguí, en el primer cas, i Ralphie Choo, en el segon.

El dels Vetusta Morla –que es varen presentar en català i varen celebrar poder fer una aturada de la seva gira a les Illes– es va declarar el gran concert del vespre, amb una assistència de públic massiva. Més minoritari, però molt lleial, el públic de Natos i Waor es va fer notar fins a les darreres cançons, que varen acabar poc abans de la una de la matinada.

El cantant de Vetusta Morla, Pucho, dijous vespre a l'escenari Estrella Damm.
Natos i Waor, a l'escenari Innside, dijous vespre.

A continuació, i mentre alguns fans de Bad Gyal ja agafaven lloc per al seu concert, a les 1.30 h, varen començar a tocar els The Kooks a l'escenari principal. El grup, que va saltar a la fama fa prop de 10 anys, va atreure un públic molt més discret. La cirereta del vespre varen ser les madrilenyes Ginebras –a l'escenari Endesa– i la catalana Bad Gyal –a l'Innside–, que va ser una de les artistes més aclamades de la vetlada i va fer un avançament del seu proper nou disc, La Joia.

The Kooks, dijous vespre, a l'escenari principal.
Bad Gyal, dijous vespre, a l'escenari Innside.
stats