Música
Cultura 18/02/2015

Lou Reed pensava que The Beatles eren "porqueria" i The Doors, "estúpids"

La cadena nord-americana PBS ha redescobert una entrevista de 1987 en què l'artista explicava els seus orígens musicals i les seves preferències

Europa Press
1 min

MadridLou Reed mai va ser amant de la música de The Beatles ni de la de The Doors. Ho evidencia l'entrevista del 1987 redescoberta per la serie 'Blank on Blank' de la cadena nord-americana PBS, que es dedica a recuperar entrevistes oblidades de personatges emblemàtics del món de la música, com Jim Morrison, John Lennon, David Bowie i Michael Jackson.

En l'enregistrament, Reed afirmava que The Velvet Underground tenia com a propòsit "elevar el rock'n'roll fins on no havia arribat mai", i afegia que quan les bandes intentaven ser 'arty' –semblar massa artístiques– eren "pitjor que el rock més estúpid". "Quan dic estúpid, vull dir com The Doors", recalcava. Després afegia: "Mai em van agradar The Beatles, pensava que eren porqueria".

Els gustos de l'artista, però, semblaven no trobar cap bon referent en la música del moment. "Si em preguntes qui m'agradava, et diré que no m'agradava ningú", sentenciava. La intenció de Lou Reed era introduir nous temes en el rock més propis de la literatura: "Volia escriure un rock que es pogués escoltar quan et fessis vell; seria atemporal, centrat en el subjecte i en la literalitat de les lletres".

stats