Cultura 03/08/2017

Liebrecht Vanbeckevoort, Maxence Pilchen, Eugen Indjic i Alba Ventura actuaran en el Festival Chopin 2017

La XXXVII edició del cicle de música de Valldemossa tornarà a reunir intèrprets de primera línia de l'escena mundial

Ara Balears
2 min
Alba Ventura és una de les pianistes que actuaran al Festival Chopin 2017.

PalmaDes d'aquest diumenge 6 d'agost i cada diumenge fins al 27 d'agost, les flaires de Chopin tornaran a omplir l'estampa valldemossina en la trenta-setena edició del Festival Chopin. El programa inclou una exposició del fotògraf Jean Marie del Moral amb obres que van des de 1972 fins al 2017 que es podrà veure a la Cartoixa de Valldemossa durant tot aquest mes.

El programa musical inclou quatre primeres espases de l'escena internacional. Són el pianista Liebrecht Vanbeckevoort, un dels més destacats representants de la nova generació de pianistes belgues. El seu concert serà aquest diumenge, 6 d'agost, a partir de les 22 hores, i hi interpretarà obres de Schuman i Chopin.

El pianista francobelga Maxence Pilchen va començar a estudiar música a tres anys amb Anne Marie Oberreit. A l'edat de cinc anys, Pilchen participà en diversos concerts, i a 11 anys va guanyar el Concurs de Joves Solistes de la RTBF a Brussel·les. L'any següent, va guanyar el Concurs Mundial RAI Uno per a joves músics a Bolonya. Participarà en el festival el 13 d'agost.

Eugen Indjic ha estat guanyador de tres concursos internacionals: Chopin de Varsòvia (1970), Leeds (1972) i Rubinstein (1974). Indjic ha actuat amb les principals orquestres dels Estats Units, Sud-amèrica, Europa i Àsia, i amb directors com Bernstein, Bělohlávek, Casadesús, Fedoseiev, Gergiev, Gielen, Jochum, Kubelík, Leinsdorf, Sanderling, Sinopoli, Solti, von Mata, De Waart i Zinman, entre altres. El seu concert de piano es durà a terme el diumenge 20 d'agost.

La darrera actuació la protagonitzarà la també pianista Alba Ventura. Nascuda a Barcelona, Ventura va realitzar el seu debut com a solista a l'edat de 13 anys amb l'Orquestra de Cadaqués dirigida per Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l'Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des d'aleshores, la seva carrera com a solista internacional no s'ha aturat de créixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l'església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw d'Amsterdam, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle d'Hamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscou. També ha actuat a les principals sales espanyoles, a l'Auditorio Mario Laserna de Bogotà i a l'Auckland Town Hall de Nova Zelanda. Tancarà el festival el 27 d'agost.

stats