Reconeixement
Cultura 09/01/2024

L'OCB rep la Medalla d'Or al mèrit en les belles arts del govern espanyol

Valoren la feina feta per promocionar el català i la cultura pròpia de les Illes Balears

ARA Balears
1 min
L'OCB rebrà el distintiu per la promoció de la llengua i cultura de les Balears

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha estat guardonada amb la Medalla d'Or al mèrit en les belles arts 2023 que entrega el govern espanyol. El premi és un reconeixement a persones i entitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural o han fet serveis de foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o la conservació del patrimoni artístic.

Des del Ministeri de Cultura han explicat que han decidit guardonar l'Obra Cultural Balear per la feina que ha fet des del 1962 (any de la seva fundació) per promoure la llengua i la cultura pròpia de les Illes Balears i per defensar l'autogovern de l'Arxipèlag. D'altra banda, han destacat que les bases d'actuació de l'entitat són la llengua, la cultura i el país i que tenen milers de socis que estenen arreu de la Comunitat Autònoma els valors i la lluita que promou l'OCB.

Aquest dimarts el Ministeri de Cultura ha fet públic el llistat de guanyadors d'aquest guardó, entre els quals destaca l'OCB com l'únic representant de les Illes Balears. Entre d'altres, també han estat guardonats les actrius Gemma Cuervo i Vicky Peña, els ballarins Antonio Najarro i Lucía Lacarra, el dramaturg José Sanchís Sinisterra, el dissenyador Modest Lomba, el grup Estopa, la Fundació Sorolla, el Museu Chillida Leku, el Festival d'Almagro o els directors de cinema Pablo Berger i Albert Serra.

A més, també s'ha anunciat que s'entregarà la medalla a títol pòstum a María Teresa Campos, Patricia Ferreira, Itziar Castro, Carlos Pacheco i El Hematocrítico.

stats