Dramatúrgia
Cultura 12/04/2023

L'obra d'Àlex Tejedor 'Pell de Sargantana' s'estrena aquest divendres al teatre Principal de Palma

Es tracta d'una peça original del dramaturg, coproduïda pel Principal i Tshock Emocional

ARA Balears
2 min
Presentació de 'Pell de sargantana'

PalmaL'obra d'Àlex Tejedor Pell de Sargantana s'estrena aquest divendres a les 20 hores en el teatre Principal de Palma, i també es podrà veure dissabte a la mateixa hora, segons ha informat aquest dimecres el Consell de Mallorca. L'obra, de la qual ja s'han fet funcions escolars a Alcúdia i Porreres, és una peça original del dramaturg Àlex Tejedor, coproduïda pel teatre Principal i Tshock Emocional, dirigida per Jeroni Obrador i interpretada pel mateix Àlex Tejedor, i per Laura Andújar, Rodo Gener i Bàrbara Nicolau, que apareix en pantalla digital.

Pell de Sargantana narra la història de Gerard, un solitari marxant d'art que viu en la seva luxosa mansió enmig del camp i envoltat de les últimes tecnologies digitals i que un dia rep la visita nocturna d'Amanda, una atractiva jove amb la qual s'ha citat per xerrar. Aquesta mateixa nit es presenta Esteban, un intrigant home al qual ningú ha convidat i que obliga els personatges a revelar "la seva veritable pell".

A la presentació de l'obra, que ha tingut lloc aquest dimecres, hi han assistit la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el director del teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà; el dramaturg Àlex Tejedor i el director, Jeroni Obrador, així com la resta de l'equip artístic. En la seva intervenció, Busquets ha destacat "la voluntat del Principal de treballar amb diverses companyies i teatres de Mallorca", una cosa amb la qual ha coincidit Cerdà, que ha posat a Pell de Sargantana com a exemple de com el teatre treballa amb els creadors "des de la primera residència fins a convertir-la en una coproducció, acompanyant tot el procés de creació".

A més, Cerdà ha elogiat a l'autor de la peça Àlex Tejedor, de qui ha destacat que "sap donar un gir inesperat a les seves històries, que sorprenen l'espectador i li deixen assegut en la cadira". "És un creador que prové del món audiovisual i les seves obres són molt cinematogràfiques, amb molt de ritme, i reflexionen sobre el bé i el mal i sobre el sentiment de culpa", ha afegit.

Per part seva, Obrador ha assenyalat que l'obra és un "thriller de teatre digital" que dona visibilitat al dret a decidir sobre el propi cos en una de les seves variants més antigues, com és vendre el cos com a instrument sexual. "Hi ha poques històries de ficció, i encara són tabú avui dia, que retraten aquesta temàtica, i molt menys com a thriller digital", ha explicat, alhora que ha insistit que "no es tracta d'una obra moralista, sinó d'una peça que pretén obrir un debat a l'espectador, si és que vol fer-ho, sobre la llibertat de decidir sobre el propi cos".

Finalment, el Consell ha recordat que després de la funció del dissabte tindrà lloc un col·loqui 'Principal Plus', on el públic podrà compartir amb la companyia les seves opinions i preguntes.

stats