Novetat editorial
Cultura 20/12/2011

Jordi Llavina i Carme Martí reivindiquen la vida rural

Jordi Llavina i Carme Martí reivindiquen al Palau Robert (18 h) la condició rural d'una vintena d'entrevistats al llibre 'Cròniques rurals' acompanyats de cinc dels seus protagonistes: Lluís Foix, Joan Massagué, Perico Pastor, Joan Rendé i Ramon Tremosa

Ara
1 min
Detall de la coberta de 'Cròniques rurals'

BARCELONA«Aquell que oblida les arts i els costums de l'antigor oblida la vida mateixa, feta de la lluita dels homes i els seus afanys», va escriure el cretenc Pandelís Prevelakis en la seva Crònica d'una ciutat. El llibre que aquesta tarda es presenta al Palau Robert (18 h) aplega el testimoni de vint personalitats del nostre país que excel·leixen en camps tan diversos com la literatura, la ciència, l'art, la teologia, l'economia, el periodisme, la política, la gastronomia, l'escalada, la fotografia, el cinema, l'organització d'espectacles... I tots i cadascun d'ells, a la seva manera, reivindiquen els valors de la vida del camp, ja sigui per via dels seus records d'infància, ja sigui perquè han decidit instal·lar-se en un poble o, fins i tot, en algun paratge remot de la naturalesa catalana.

Memòria i reivindicació: aquests són els dos pilars damunt els quals recolzen els suggeridors relats de Cròniques rurals. Entre els entrevistats hi ha Carme Ruscalleda, Ponç Pons, Lluís Foix, Araceli Segarra, Gay Mercader, Joan Margarit, Roger Mas, Perico Pastor, Josep M. Esquirol, Joan Massagué, Sílvia Alcàntara, Ramon Tremosa, Roser Capdevila i Neus Català.

stats