Cultura 10/02/2020

Jaume Reus i Adonay Bermúdez, guanyadors del concurs de contractació de comissariats del Casal Solleric

Està previst que les exposicions s’inaugurin durant el mes de maig

Ara Balears
2 min
El Casal Solleric continuarà sense director fins passat l’estiu.

PalmaJaume Reus i Adonay Bermúdez han estat els guanyadors del concurs de contractació de comissariats 2020 del Casal Solleric. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; la directora general d'Arts Visuals, Aina Bauzà, i els guanyadors han presentat aquest dilluns els projectes guanyadors de la convocatòria de contractació de comissariats. En la presentació també han explicat que està previst que les exposicions s'inaugurin durant el mes de maig.

Pel que fa a la línia 1 (Espai Dipòsit), s'han presentat un total de 13 projectes, mentre que en la línia 2 (Planta Baixa i Entresol) se n'han presentat 17. El jurat ha estat format per Irene Amengual, mediadora artística; Mery Cuesta, artista i comissària independent, i Pau Waelder, comissari independent. Noguera ha afirmat que "amb aquests projectes i tota la programació anual del Solleric, el casal es converteix no només en un espai d'exposició, sinó també en un espai de reflexió i pensament crític, ja que els temes de les obres són de rabiosa actualitat". El tinent de batle també ha volgut destacar que "aquest concurs forma part d'una feina que es va iniciar amb el concurs per a la selecció de la nova directora del Solleric, jurats experts i independents per a la selecció tant de la direcció del centre com en aquest cas per al comissariat i la programació".

Pel que fa a la línia 1 (Espai Dipòsit), per unanimitat, el jurat ha escollit el projecte Performar Dipòsit. Adultcentrisme i saliva, del comissari Jaume Reus, per la "solvència, dinamisme i experimentació d'aquest, així com per la connexió i les relacions de mediació que desenvolupa amb el context local". Aquest és un projecte concebut a tres bandes –específicament per a l'Espai Dipòsit– pel comissari i els artistes Javier Peñafiel i Gabriel Pericàs. A través de l'acció performativa i la conferència dramatitzada es resignifica l'espai.

Respecte de la Línia 2 (planta baixa i entresol), per unanimitat, el jurat ha escollit la proposta expositiva d'Adonay Bermúdez 2022: Under Destruction per la rellevància tant local com internacional del tema, que és tractat en clau de futur: els conceptes de construcció i destrucció i una reflexió sobre l'urbanisme des de la mirada plural d'un conjunt d'artistes locals, estatals i internacionals de trajectòria rellevant. També s'ha valorat el vincle cap a la comunitat a través d'un ampli programa de mediació.

stats