Cultura 04/12/2013

Desenes d'artistes reclamen a la plaça de Sant Jaume l'IVA cultural del 4%

Els concentrats, entre els quals hi havia el cantant Cesc Freixas i l'actriu Vicky Peña, han demanat la dimissió d'Artur Mas, Ferran Mascarell i José Ignacio Wert

Agències
1 min

BarcelonaEl cantant Cesc Freixas i l'actriu Vicky Peña han sigut dues de les cares conegudes que han participat aquest dimecres en una acció reivindicativa per reclamar l'IVA cultural del 4%. Desenes de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar que l'IVA dels productes i serveis culturals redueixi el seu tipus impositiu.

La concentració, convocada per la Marea Roja-Cultura en Lluita, s'ha acabat amb la lectura d'un manifest en el qual s'ha afirmat que l'augment de l'IVA ha suposat un cop molt fort per a la indústria, víctima d'un descens acusat del consum. Segons els convocants, el nou IVA "ha fet que la cultura sigui un luxe per a molts ciutadans", i ha tingut conseqüències econòmiques nefastes per al sector, víctima més que mai de la precarietat laboral i l'atur. El manifest, llegit per Vicky Peña i el promotor musical Pere Camps, afirma que "la cultura no és un luxe, és l'aliment de l'ànima, eina imprescindible de desenvolupament humà".

Els participants, que han denunciat la desaparició del teixit cultural, i entre els quals també hi havia els actors Francesc Luchetti, Pau Roca i Aina Clotet, i el músic Quico Pi de la Serra, han demanat la dimissió del ministre de Cultura, José Ignacio Wert, el president Artur Mas i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

stats