Cultura 14/03/2022

Iccar, el nou centre de formació de circ itinerant

Circ Bover i el director i formador Roberto Magro han presentat aquest projecte, que arrancarà l'octubre del 2022

1 min
L'equip d'Iccar.

PalmaCirc Bover i el dramaturg, director i formador de circ Roberto Magro impulsen el programa europeu de formació continuada i internacional Iccar (International Circus Centre for Artistic Research). Aquest programa, dirigit a artistes de circ professionals emergents amb un alt nivell artístic i tècnic, d’àmbit local i europeu, arrancarà el mes d'octubre del 2022 i clourà el maig del 2023. En aquesta primera edició seleccionarem 12 artistes mitjançant audicions. Els alumnes faran un recorregut formatiu de sis mòduls de dues setmanes cadascun.

Impartiran aquests mòduls artistes i formadors de diferents països d’Europa, professionals de les arts en viu en actiu i de primer nivell. A més, es faran altres activitats paral·leles, que comptaran amb professionals de Mallorca, el Laboratori Multidisciplinari, 'Els dilluns amb...', etc., un seguit de propostes que posaran el circ a la primera línia de l'agenda cultural.

"Amb Iccar volem implantar a Mallorca un projecte innovador de formació i recerca artística en circ que reuneixi artistes i creadors locals i internacionals. Volem que sigui la prefiguració de la creació d’un espai estable de suport i acompanyament a la creació, la recerca i la difusió del circ de creació", apunta l'equip d'Iccar.

Les formacions es faran als equipaments escènics de diferents municipis de Mallorca. D'aquesta manera, el projecte serà itinerant i tindrà relació amb el públic de diverses comarques de Mallorca. Hi seran el teatre Principal de Palma, l’Auditori d’Alcúdia i el C.IN.E de Sineu.

stats