Cultura 16/06/2022

Huguet aconsegueix un or i quatre bronzes als premis FAD de disseny

Les rajoles produïdes per a Camper amb disseny d’Achilles Ion Gabriel s'enduen el major guardó en els premis de referència del disseny d’Espanya i Portugal

ARA Balears
1 min
La rajola guardonada.

PalmaHuguet, la fàbrica de rajoles hidràuliques i peces de ciment de Campos, ha triomfat als grans premis del disseny: els guardons de prestigi internacional ADI FAD. Huguet, que ja era l’empresa que sortia amb més candidatures a la selecció Delta, ha obtingut un or i quatre bronzes.

El major guardó, el Delta d’Or en la categoria d’interiorisme, l’ha guanyat amb les rajoles produïdes per a Camper amb disseny d’Achilles Ion Gabriel. Els quatre bronzes han estat per a les rajoles 100x100 cm Concepció i les rajoles 25x25 cm Concepció de Wingards; el lavabo Ribella dissenyat pel mateix equip Huguet, i les rajoles Hanstiles, de Sergison Bates Arquitects. Amb aquests cinc guardons ja són 10 els premis ADI-FAD que ha guanyat Huguet en els darrers sis anys. 

Aquesta és la quarta edició consecutiva dels premis en què Huguet està seleccionat entre els millors dissenys de l’any. A l’edició de 2016 Huguet va guanyar el guardó de plata amb les rajoles dissenyades per Carme Pinós; al 2018 va aconseguir dos guardons de bronze amb les rajoles dissenyades per Lluís Clotet i Alberto Häberli; i al 2020 aconseguí dos guardons més amb el lavabo Sella Concept i les juntes de rajola fetes de terrazzo de Teda Arquitectes. 

Huguet va néixer el 1933 com a fàbrica de rajoles i d’ençà que n’agafà la direcció la tercera generació de la família Huguet ha apostat més pel disseny a l’hora de crear rajoles i peces de ciment fetes a mida. Aquest, segons expliquen, ha estat un fet clau en l’èxit internacional de l’empresa.

ADI FAD

ADI FAD és l’Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i el Disseny. Els seus premis, que se celebren cada dos anys, s’han repartit enguany en  nou categories. Entre elles també s’ha premiat el Seat Cupra Born a la categoria de mobilitat o una làmpara de Marset a la categoria d’Il·luminació.


stats