La setmana que m’espera
Cultura 05/03/2021

“He vist ‘Pesadilla antes de Navidad’ unes cent vegades”

El cantant de Xanguito, Joan Muntaner, explica com serà la seva setmana

2 min
Joan Muntaner, cantant de Xanguito

Normalment m’aixec a les 10.00 h i el primer que faig és anar a berenar, d’un cafè amb llet amb qualsevol llepolia, des d’un croissant fins a una palmera de xocolata. Estic ben alimentat, perquè la meva dona ha obert un forn bar i cada dia hi vaig tant a berenar com a dinar. Arribarà un moment que m’hauré de posar a dieta.

Després del primer cafè del dia vaig cap a l’estudi a fer feina. El tenc a ca meva. Normalment mir com estan les composicions i el so que vaig gravar el dia anterior. Si no em puc concentrar, em calç les esportives, partesc cap a la muntanya i em pos a córrer durant 30 minuts. Aquí és quan crem tot el berenar del matí. És un dels moments del dia que aprofit per desconnectar, i m’encanta fer-ho d’aquesta manera perquè en cinc minuts som al bosc, el paradís de la serra de Tramuntana. Som de Bunyola i em consider afortunat. La comuna és un dels meus llocs preferits. He viatjat molt, però he vist que com a Mallorca no s’hi està en cap altre lloc. Ho sent així.

Dimarts és el dia que vaig a dinar amb la família. Esper que ma mare faci els seus espaguetis carbonara, són els meus preferits. Aprofitaré el dia per començar a preparar l’assaig de dimecres. Ho he d’organitzar tot, des dels temes que hem de mirar fins a si s’han de fer canvis en el directe. Feia mesos que no assajava amb la banda. Amb el covid-19 no podíem, però ara tornarem a començar. Quan obrin fronteres i tornin a venir turistes hem d’estar preparats.

Dijous continuaré amb la meva rutina de sempre, tot i que segurament hauré de fer alguna feina al forn. No m’importa. De vegades, la meva dona m’envia a comprar i ho faig amb gust. No sé estar aturat. De fet, quan som de vacances necessit dur el guitarró, perquè si no toc em deprimesc. Fa 24 anys que la guitarra m’acompanya. No puc estar tres dies sense ella, perquè de vegades em ve la inspiració de sobte. Puc estar conduint o a la muntanya i que em vingui una melodia al cap. També somii en música i, quan em despert, tot d’una he d’apuntar el que he somiat. Aquestes cançons solen ser les millors. La de Milions d’estrelles va sorgir així.

Divendres faré la mateixa rutina que els altres dies, però el cap de setmana serà més interessant. Tenc un pla pendent: anar a una terrassa amb alguns amics. Després de tant de temps sense veure’ls, és necessari fer una mica de vida social. I si ho podem combinar amb una excursió, el pla serà perfecte.

Per desconnectar, m’agrada llegir. Ara estic enganxat a Canción de Hielo y Fuego, de George R. Martin. Som un fanàtic de la sèrie Juego de Tronos, però sobretot dels llibres. També esper que torni la sèrie Better Call Saul. En tenc moltes ganes, perquè és boníssima. De vegades també mir Pesadilla antes de Navidad, em va marcar la infància i possiblement l’he vista unes cent vegades.

stats