Cultura 18/12/2021

Guiem Soldevila presenta el seu últim disc, 'Metaphora', al Principal de Maó

El ciutadellenc fa un gir musical amb la introducció de l'electrònica

Iván Martín
1 min
Guiem Soldevila en un moment del concert.

MAÓEl músic, cantant i compositor Guiem Soldevila va presentar anit al teatre Principal de Maó el seu darrer treball, Metaphora,, el primer disc interpretat en anglès i amb la incorporació de l'electrònica com a element clau. Precisament, fou en aquest mateix escenari quan l'artista de Ciutadella va donar forma al nou àlbum, aprofitant la residència artística del teatre a l'estiu de 2020.

Metaphora és el cinquè treball discogràfic de la seva carrera i el primer on totes les seves lletres són en anglès. Un altre element diferencial és la introducció a l'electrònica com a punt de partida en el seu nou camí musical, fent un gir absolut a tot el que havia mostrat fins ara a l'escenari. Un disc que trenca amb el passat i que es nodreix de rock progressiu, folk i pop.

El resultat és un treball musical elegant, modern i sensible al mateix temps. Soldevila va pujar a l'escenari acompanyat de Lluís Gener en el baix i stick, i Pere Moll a la bateria i percussions. També va haver-hi lloc per a les col·laboracions d'amics com Pau Cardona en el violoncel i Violant Menorca en el violí. Un dels instants més emotius es va viure quan Soldevila dedicà el tema Nura al poeta menorquí Ponç Pons, autor de la lletra original i present al Principal de Maó.

stats