Cultura 18/06/2020

Joana Gomila i Aires Formenterencs, plats forts d'un Festival de Cançons de la Mediterrània "100% local"

L'Ajuntament de Palma ha presentat el programa cultural d'estiu, que serà a l'aire lliure i amb invitació prèvia per evitar aglomeracions

E. Navarro
3 min
Imatge de la presentació de la programació cultural d'estiu de Cort, aquest dijous al Casal Balaguer

PalmaEnguany més que cap altre estiu, la vida cultural de Palma serà a l'espai obert. La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament manté els cicles habituals, com Cançons de la Mediterrània, el cinema a la fresca i els concerts de SimfoVents, i reprogramarà algunes activitats dels cicles Palma Dansa i Palma de Primavera, que es varen haver d'ajornar pel covid-19. Així, la programació d’aquest estiu inclourà espectacles de dansa, de música clàssica, de música electrònica i de cançó d’arrel, així com tallers, cinema i concerts didàctics.

Cançons de la Mediterrània tindrà una programació 100% local, d'acord amb el pla de xoc de la Regidoria, i portarà autors com Joana Gomila i Laia Vallès o grups mítics de la música d’arrel de les Illes Balears com Aires Formenterencs. El cicle serà del 20 al 25 de juliol a les 21.30 h a ses Voltes. A més, el divendres 24 de juliol es farà un homenatge a un dels grups referents de la música popular de Menorca, Traginada, amb la participació de solistes menorquins com Cris Juanico, Maria Camps, Clara Gorrias, Anna Ferrer, Miquel Mariano i Guiem Soldevila. En aquesta edició hi actuaran també els grups Saó, Nafas Ensemble i els Grollers de Sa Factoria.

D'altra banda, pel que fa els concerts de SimfoVents, Banda Municipal de Música de Palma, oferirà una sèrie de concerts didàctics per a infants i públic familiar a final de juny i principi de setembre a diferents barris de Palma. A més, durant el juliol farà cinc concerts cada dijous a les 20 h al castell de Bellver per al públic general, el darrer dels quals comptarà amb la participació d’Elena Susilla, on, a través de la música de SimfoVents Palma, la ballarina anirà creant una improvisació.

Dansa i música clàssica

Pel que fa a dansa, Ginoide, Galejar o En construcción seran alguns dels espectacles de què es podrà gaudir aquest estiu amb l’actuació de les companyies Emilio Roig, Manipulats, Muevelow, Perfect Fatal Error, Catalina Lans i Gianni Penna, Baal Dansa i Una i Una. També s'ha preparat una batalla de dansa oberta d'estil lliure per al 22 de juliol a la plaça d'Alexandre Fleming.

La música clàssica arribarà a patis de Ciutat com els del Museu de Mallorca, Can Oms i Can Balaguer. Els concerts aniran de la mà d'intèrprets com Ferran Pisà, el duo Xisco Aguió i Pere Fiol, Kad Trio i Gabriel Fiol. La música electrònica també tindrà el seu espai, i s'estendrà pels barris de Palma amb un live set i un taller social per part de Simone (Diego Iribe) i el duo Piergo, format per Pere Bujosa i el pianista i productor establert entre Barcelona i Mallorca Diego Hervalejo.

Per tal de complir les normatives sanitàries, tothom qui vulgui assistir als espectacles d'estiu haurà de descarregar-se prèviament la seva invitació a través de l'aplicació 'PalmaCultura', o a la pàgina web wwww.palmacultura.cat. El regidor de Cultura, Antoni Noguera, ha destacat durant la presentació que “tot i les dificultats d’enguany, és responsabilitat de les administracions públiques fomentar la tornada a la normalitat i treballar per recuperar la confiança del públic de la cultura, tot prioritzant la contractació del teixit cultural local i dinamitzant-lo”.

Per la seva banda, el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, ha afirmat que “la programació d’aquest estiu serà especial, adaptada als requeriments de la situació actual però a la vegada rica i variada, de diferents disciplines i arrelada, amb la qual podrem gaudir dels millors creadors de les Illes Balears en els àmbits de la música i de les arts escèniques”.

stats