Cort engega un pla de xoc per pal·liar els efectes del coronavirus en el sector cultural

La Regidoria de Cultura ha anunciat un decàleg de mesures, entre les quals destaca la convocatòria d’ajudes per valor de 250.000 euros

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma ha presentat un pla de xoc en forma de decàleg per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-10 en el sector, ferit pel tancament dels espais culturals i l’ajornament de les activitats previstes durant l’estat d’alarma. “Som conscients que aquesta paràlisi provocada per la crisi de la Covid-19 ha colpit seriosament un dels sectors més vulnerables de la societat: la cultura. I no en volem quedar al marge, ha assegurat el regidor, Antoni Noguera. A continuació, exposam els punts del decàleg.

Convocatòria d'ajudes

L'Ajuntament convocarà d’ajudes per a espais culturals i triplicar, així, la seva dotació fins als 150.000 euros. També es llançaran subvencions per a projectes de dinamització cultural de la ciutat i altres iniciatives culturals, per un valor de 100.000 euros.

Ajornament d'activitats

Cap activitat cultural organitzada per l’Ajuntament de Palma s'ha suspès sinó que s'ha reprogramat al llarg dels pròxims mesos. L’Ajuntament assumirà les despeses generades per aquest ajornament i s'abonarà el 50% del preu del contracte per avançat en concepte de preparació i producció.

Contractació

Cort es compromet a millorar les condicions de contractació de tots els espectacles ajornats i els nous que es programin al llarg de la temporada 2020-2021.

Taquilla

Es pagarà la totalitat de la recaptació de taquilla dels espectacles programats als teatres municipals de Palma.

Talent local

En la programació de Ciutat, es prioritzarà la contractació de companyies, músics i artistes locals, tant en el cicle de Música com en el d'Art Escèniques de la temporada 2020-2021, "sempre garantint la qualitat de la programació", precisen.

Convocatòries habituals

Es mantenen les convocatòries habituals. D'aquesta manera, els ajornaments d’activitats no aniran "en cap cas" en detriment de les convocatòries per a la contractació d’espectacles previstes per a la temporada 2020-2021.

Suport a la creació

Convocatòries de contractació de projectes d’investigació, creació o producció en les arts visuals. S'obre una convocatòria per donar suport a la creació, amb una dotació de 50.000 euros.

Espais municipals

La Regidoria assegura que facilitarà l'ús dels espais municipals al sector cultural. En aquest sentit, s'establiran acords de col·laboració amb les associacions per poder fer ús dels espais municipals.

Factures

S'agilitzaran els pagaments de factures i serveis del sector cultural.

Diàleg

Cort es compromet a un "diàleg constant" amb el sector per "analitzar-ne de manera periòdica la situació i l’evolució".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF