Cultura 06/05/2022

El Gira-illa Fest es farà dia 14 de maig, amb Alanaire, Reïna, Anegats i Pep Suasi

Aquest festival neix amb la voluntat d'impulsar grups que fan música en català a Mallorca

1 min
Membres del grup Alanaire

PalmaLa pandèmia va trastocar els plans del departament de Cultura del Consell de Mallorca, que volia dur a terme el Gira-illa Fest, un nou projecte musical en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, el 16 d'octubre passat. Finalment, els concerts es faran aquest dissabte, 14 de maig, a les 19 hores a ses Voltes. L'entrada és gratuïta.

Aquest nou festival, que va néixer amb la voluntat d'impulsar bandes emergents i també de consolidades que canten en català, inclou en el cartell els grups Anegats i Suasi i els Electrodomèstics (com a bandes amb més trajectòria) i Reïna i Alanaire (les joves).

La vicepresidenta del Consell i responsable del departament de Cultura, Bel Busquets, ha destacat que "aquest esdeveniment neix de l'amor a la llengua i la música, i té com a objectiu enriquir l'oferta d'oci en la nostra llengua".

El regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, ha detallat que la implicació del Consistori en el Gira-illa és "perquè dins el panorama cultural de Ciutat hi faltava una iniciativa íntegrament en català" i ha defensat la discriminació positiva de la cultura feta en la nostra llengua.

A la presentació del festival hi havia Pep Suasi, que ha celebrat que el cartell sigui "amb grups cent per cent de ca nostra". També hi era el cantant d'Anegats, Pep Álvarez, que ha confessat que la banda té moltes ganes de fer cançons en directe i també de continuar component. Tots dos han fet referència al fet de la diversitat d'estils dels grups i dels públics que mouen, perquè així es poden crear sinergies i donar-se a conèixer.

stats