Cultura 29/06/2022

La Fundació Mallorca Literària amplia el seu arxiu

Ara inclourà també els llegats de Josep Maria Llompart, Cèlia Viñas, Damià Huguet i Tonina Canyelles

ARA Balears
1 min
Moment en què se signava el conveni

PalmaEl Consell de Mallorca ha signat aquest dimecres els acords necessaris perquè la Fundació Mallorca Literària assumeixi la gestió, conservació i divulgació dels llegats documentals i bibliogràfics dels escriptors Josep Maria Llompart, Cèlia Viñas, Damià Huguet i Tonina Canyelles. Segons han detallat, a través d'una nota de premsa, aquests convenis són possibles gràcies a la cessió dels llegats per part de les famílies dels autors o, en el cas de Canyelles, de la mateixa poeta.

A més d’aquestes cessions, la Fundació Mallorca Literària també ha anunciat que incorpora al seu arxiu un nou lot de documents corresponents al llegat de Blai Bonet, aportats per la família de l’autor, que se sumen al conjunt documental de la Casa Blai Bonet, així com altres donacions parcials que es van rebent a l’entitat, com l’epistolari de Blai Bonet amb l’escriptor Bernat Nadal i amb l’arquitecte Jordi Bonet, rebuts en els darrers anys i actualment en procés de transcripció completa.

El consell insular ha informat que els nous llegats s’incorporaran de manera provisional a l’arxiu de la Casa Llorenç Villalonga a Binissalem per, en un futur pròxim, traslladar-se a l’arxiu de la Poeteca, a la Casa Blai Bonet de Santanyí. A més d’aquestes incorporacions, es preveu d’aquí poc la signatura de nous convenis relatius a altres llegats d’autors essencials, amb ànim de preservar, conservar i difondre el patrimoni literari de les Illes Balears en totes les seves manifestacions. L’objectiu, segons ha explicat el consell insular en el comunicat, és poder-los incorporar tot d’una que el futur centre pugui obrir les portes, previsiblement a finals d’aquest 2022 o principis de l’any vinent.

stats