Cultura 19/05/2022

La Fira del Llibre de Palma estrenarà un 'pregonet' per als infants en l'aniversari del seus 40 anys

Miquel Àngel Llauger, Núria Bendicho, Josep Pedrals, Blanca Llum Vidal i Raquel Díaz Reguera són alguns dels autors que formen part del programa

2 min
Les llibreteres Marina Alonso de Caso, Glòria Forteza-Rei, Miquela Ramis, Marian Colom i Adrià Garcias.

PalmaAquest dijous s'ha presentat el programa d'activitats de la Fira del llibre, que es farà entre els dies 27 de maig i 5 juny. Manel Alias, Núria Bendicho, Josep Pedrals, Blanca Llum Vidal i Raquel Díaz Reguera són alguns dels autors de fora que formen part del programa, que inclou els mallorquins Miquel Àngel Llauger i Aina Fullana, i activitats com presentacions de llibres, contacontes, recitals i concerts.

Programa de la Fira del Llibre de Palma

Un total de 19 llibreries participaran en 40a edició de la Fira del Llibre, que es farà al passeig del Born de Palma, entre els dies 27 de maig i 5 de juny, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. El Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i la Nova Editorial Moll també hi tindran expositors. El lema d'enguany és 'Vaig començar a llegir i encara no he parat', i l'escriptora Laura Gost (sa Pobla, 1993), que és col·laboradora de l'ARA Balears, en llegirà el pregó divendres dia 27.

El president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, ha dit que "aturar de llegir és com aturar de respirar" i que la gent que més llegeix més viu. Ha destacat el pregonet com a novetat d'enguany, que es farà el 27 de maig, a càrrec de Caterina Valriu.

A la presentació s'ha donat la paraula al llibreters novells, com és el cas d'Adrià Garcias, d'Ínsula Literària, i Marina Alonso de Caso, de la Salina, així com d'altres més veteranes, com Marian Colom, de Llibres Colom; Miquela Serra, de la Llibreria Quart Creixent, i Glòria Forteza-Rei, de la llibreria Embat.

Aquesta darrera ha explicat que ja duu 40 fires i 43 anys de feina, i que la fira és "un punt d'inflexió" en el qual les llibreries es van posar d'acord "per tenir una presència" en el Born. "El món de la lectura significa obrir la ment, escoltar altres opinions, poder viatjar i posar-se en el lloc de l'altre", ha manifestat. Els més joves, per la seva banda, han assegurat que dur una llibreria "no és valent", sinó que "implica feina i estratègia". I que qui ho fa és perquè ho ha somiat tota la vida.

Llibreters, autoritats polítiques i participants a la Fira del Llibre de Palma.
stats