Música

Porta Ferrada tanca l'edició del 2021 amb la sensació d'haver assolit "la nova normalitat"

El festival de Sant Feliu de Guíxols arriba al final amb 38.000 entrades venudes

2 min
Bad Gyal al festival Porta Ferrada aquest dissabte

BarcelonaEl Festival de la Porta Ferrada, gestionat per la promotora The Project, va ser un dels primers a adaptar-se a les circumstàncies pandèmiques. L'agost del 2020 ja va poder tirar endavant una edició modesta pel que fa al nombre de concerts però que va permetre redefinir el Guíxols Arena com a espai de concerts a l'aire lliure amb el públic assegut. Aquella experiència va ser prou valuosa per afrontar l'edició del 2021, que es tanca aquest dissabte amb un concert del grup Vetusta Morla i la sensació d'haver "assolit la nova normalitat amb xifres prepandèmia", segons explica la direcció del festival de Sant Feliu de Guíxols.

En total s'han venut 38.000 entrades per als quaranta concerts i espectacles que s'han celebrat des del 9 de juliol, inclosos els del nou festival d’humor i comèdia Salat. Tot plegat un aforament màxim, al Guíxols Arena, d'entre 1.300 i 1.400 persones. En l'edició del 2019, l'última prepandèmica, Porta Ferrada va programar una trentena de concerts i espectacles que van aplegar 42.380 persones, sempre segons les dades facilitades per The Project, que representaven un 85% d'ocupació.

La programació de la 59a edició de Porta Ferrada ha estat dominada per artistes catalans i espanyols, com ara Bad Gyal, Oques Grasses, Maria Arnal & Marcel Bagés, Sílvia Pérez Cruz, Sergio Dalma, La Oreja de Van Gogh, Manuel Carrasco, Rosario i Pablo Alborán, entre d'altres. La presència internacional ha sigut poca, com ha passat en general en la majoria de festivals d'estiu: tot just l'italià Zucchero i la banda argentina God Save the Queen. Per al 2022, la intenció és poder ampliar l'oferta internacional i de moment el festival ha anunciat que a la 60a edició hi seran Jamie Cullum, Simple Minds i Kool & The Gang. Un altre propòsit és recuperar l'Espai Port, el lloc on fins al 2019 es concentrava bona part de la programació.

stats