Agenda cultural
Cultura 09/07/2021

El Festival Cruïlla i una experiència immersiva al CCCB: 10 propostes culturals per al cap de setmana

La música tradicional i l'art al Gironès protagonitzen l'agenda dels pròxims dies

Júlia Claramunt
1 min
Festival Ex Abrupto 2019

BarcelonaAquest cap de setmana el parc del Fòrum de Barcelona acull el Festival Cruïlla, el Festival Internacional Música Pau Casals celebra el 40è aniversari i neix el festival Salat. Us proposem 10 plans culturals per divendres, dissabte i diumenge.

1.

Festival Cruïlla

El parc del Fòrum de Barcelona acull del 8 al 10 de juliol el Cruïlla, el primer festival de tres dies i amb capacitat per a 25.000 persones diàries que es farà a Europa. Amb un cartell de primer nivell, hi destaquen les actuacions de Two Door Cinema Club, La Casa Azul, Amaral, Zoo, Manel i Sopa de Cabra, divendres, i d0zal, Leiva, Dorian, Xoel López i Iseo & Dodosound dissabte. 

El 8, 9 i 10 de juliol

2.

Una experiència immersiva sobre la vida urbana al CCCB

El col·lectiu alemany Rimini Protokoll presenta al Centre de Cultura Contemporània Urban Nature, una obra impossible de definir: no és una instal·lació ni un espectacle, però té parts performatives i espais expositius. Com si caminessis per dins d’una pel·lícula, proposa un recorregut per les històries reals de set personatges que tenen mirades diferents sobre la ciutat, i convida a posar-se en la seva pell. 

Fins al 19 de setembre

3.

Festival Emergent al Gironès

L'Emergent, el festival d'arts en viu del Gironès, arriba a la fi de la 17a edició aquest dissabte, 10 de juliol. Divendres actuaran a Sant Gregori Las Karamba, Lali Ayguadé Co., Xarim Aresté, Silver & Gold i Mario López, i dissabte serà el torn de David Carabén, Peyu, Les Anxovetes, Kari i Tona Garafot, a Madremanya.

Fins al 10 de juliol

4.

'FAM', de Les Impuxibles

Aquest divendres, 9 de juliol, és l’última oportunitat per veure FAM, la nova proposta de Les Impuxibles, en el marc del Festival Grec. A través de música, moviment i paraula, les intèrprets parlen de sexualitat, de racisme, de colonialisme i grassofòbia o, en altres paraules, de la pressió que tots rebem sobre els nostres cossos. 

Fins al 9 de juliol al Mercat de les Flors

5.

Festival Ex Abrupto a Moià

Moià es converteix aquest dissabte en l’escenari de l’Ex Abrupto, un festival de creacions contemporànies multidisciplinàries. S'hi podrà veure pintura, il·lustració, escultura, videoart, fotografia, performances, dansa, teatre, música i poesia d’artistes emergents i consolidats, en espais expositius no formals per fusionar les obres amb l’entorn.

Dissabte 10 de juliol

6.

'Salvació total imminent immediata terrestre i col·lectiva' a la Beckett

La companyia Sixto Paz porta a la Sala Beckett Salvació total imminent immediata terrestre i col·lectiva, una peça de Tim Crouch que trenca la convencionalitat escènica i que narra la història d'una família que busca respostes després d'un cataclisme. En aquest muntatge, cada espectador trobarà a la butaca una còpia impresa d'un llibre profètic i, durant la funció, públic i actors en passaran les pàgines plegats.

Del 8 a l'11 de juliol

7.

El 40è Festival Internacional de Música Pau Casals al Vendrell

El Festival Internacional de Música Pau Casals celebra el 40è aniversari del 10 al 22 de juliol amb una programació formada per set concerts a càrrec d'artistes nacionals i internacionals i dues projeccions al Vendrell. Aquest dissabte el pianista Javier Perianes oferirà el concert inaugural, La mort de Granados, una tragèdia, per homenatjar Enric Granados i la seva amistat amb Casals.

Del 10 al 22 de juliol

8.

'Las cosas que decimos, las cosas que hacemos', d’Emmanuel Moret, als cinemes

Emmanuel Moret porta als cinemes el seu nou treball, una de les pel·lícules de l’any a França, on ha guanyat el premi Lumière, que atorga la premsa estrangera, i el premi del sindicat de crítics francesos. Daphné, embarassada de tres mesos i de vacances al camp, acull com a hoste Maxime, cosí de la seva parella, François. Durant quatre dies, esperant la tornada de François, Daphné i Maxime es van coneixent i comparteixen les respectives històries d'amor passades.

9.

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú

De divendres a diumenge, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú celebra 40 anys com a referència de la música d'arrel. El cartell combina grans noms consolidats, com Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet i l'Elèctrica Dharma, amb propostes més recents, com el rock alternatiu de Che Sudaka i el folk modern d'El Diluvi.

Del 9 a l'11 de juliol

10.

Salat, el festival de l'humor a Sant Feliu de Guíxols

Aquest divendres s’estrena el Salat, el nou festival de comèdia emmarcat en la 59 edició del Festival Porta Ferrada. Durant tres dies es podrà gaudir d’una variada programació d’humor a Sant Feliu de Guíxols, amb cares emblemàtiques com les de Santiago Segura, Flo i José Mota, amb el seu espectacle El sentido del humor, i Carles Sans com a representant de l’humor del Tricicle amb el seu xou en solitari Per fi sol! Ignatius Farray, al costat de Valeria Ros i Pablo Ibarburu, presentarà Por fin juntos, una funció especial creada únicament per al festival.

9, 10 i 11 de juliol

stats