Cultura 22/11/2019

Família, què podem fer?

Ara Balears
5 min
Família, què podem fer?

PalmaDissabte, 23 de novembre

‘Per què no hi ha pingüins al desert?’. Els infants descobriran que el fet que en un medi determinat es puguin trobar uns éssers vius i no uns altres no és qüestió d’atzar, sinó que és el producte d’una relació profunda entre les condicions físiques d’aquest medi i els éssers vius que l’habiten. L’activitat pretén que els infants, a través del coneixement de les relacions d’éssers vius i medi, i de les conseqüències que se’n poden derivar si l’alteram o el destruïm, prenguin consciència de l’equilibri en la natura i de la importància de protegir i conservar el nostre entorn. L’activitat és recomanada per a infants de 6 anys i es du a terme al CaixaFòrum de Palma a les 11.30 h i a les 18 h. El preu és de 4 euros amb un 50% de descompte per als clients CaixaBank.

‘El jardí de les ments despertes’. Els més petits poden gaudir d’un espai ple d’estímuls a partir de colors, música i textures diferents. Es tracta d’una instal·lació pensada per a nadons de fins a 12 mesos, a la qual les famílies poden accedir en qualsevol moment durant les tres hores que dura la sessió i quedar-hi el temps que ho desitgin. D’aquesta manera, serà la dinàmica de la mateixa vivència la que marcarà el ritme i la durada de l’espectacle. El jardí de les ments despertes s’emmarca dins el festival ‘El més petit de tots’. És un obra de la serbosueca Dalija Acin, una de les artistes més compromeses amb la recerca creativa per als més petits i que ha concebut aquesta proposta per estimular la seva percepció sensorial i de moviment a través de petites coreografies i performances. És un espectable que es du a terme amb el suport de Swedish Arts Grants Council, City of Stockholm, Stockholm Country Council, Swedish Arts Grants Committee, Seanse (NO), WELD, Stockholm. Es podrà veure al teatre Principal de Palma dissabte i diumenge a les 11 i a les 15 h. Preu: 8 euros.

‘El viatge d’Ulisses’. La companyia Gorakada és una de les més reconegudes i premiades de teatre infantil a Espanya, amb una trajectòria de més de tres dècades dedicades a divertir i fer reflexionar els petits. Això és el que fan, de nou, amb El viatge d’Ulisses, que ells mateixos descriuen com un espectacle que és “un viatge ple de peripècies úniques i de jocs compartits on cada acte, cada escena, és un univers en si mateix”. Des de l’escenari conten la història del rebel Ulisses, un home capaç de desafiar els déus de l’Olimp i determinat a forjar la seva pròpia destinació. En el retorn a Ítaca afrontarà tota mena de reptes que posaran a prova la seva resistència, habilitat i valentia. Orfeu, que canvia la seva lira per un violí elèctric, posa banda sonora a la seva aventura. Se’n podrà gaudir a les 18 h al teatre Principal de Palma per 12 euros.

‘Mòbil’. Infants, joves i famílies podran veure l’espectacle de circ de la companyia La Guasa, Mòbil, que es presenta dins el cicle ‘L’illa a escena’. Barreja fragilitat, desequilibri i tensió per narrar la història d’un home senzill que mostra i comparteix el seu darrer gran invent: una màquina feta en un 90 per cent amb materials reciclats, plena de diferents mecanismes que creïn un ambient d’expectació entre el públic. L’espectacle, guanyador del premi Feten 2014 a la millor direcció, és recomanat per a famílies amb infants a partir de 4 anys. A la sala de Cultura Cinema de Formentera a les 18 h. Preu: 5 euros per infants, adults gratuït.

Taller especial aniversari. De les 17 h a les 18.30 h a la finca Can Brotat, ubicada a sa Cabaneta, es farà un taller de cuina, a càrrec d’Almace Kessuane (xef i nutricionista). A més del pastís, es faran trufes veganes d’anacards i crema de xocolata i garrova. És una activitat familiar i participativa que finalitzarà amb la degustació del que s’hagi elaborat conjuntament. Es recomana reservar plaça al número 627921110. Preu: aportació voluntària a l’associació Fullarasca.

Barridiades. La jornada ludicoesportiva d’aquesta setmana arriba a la plaça de Raimundo Clar, al barri del Sindicat de Palma, de 10.30 a 13.30 hores. Són activitats dirigides a tots els infants i joves a partir de 3 anys, com bàsquet, vòlei, tennis, hoquei, tir amb arc, bàdminton, futbet, circuit de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, slack line, petanca, escacs, cotxes de pedals i altres d’esports adaptats com goalball, vòlei i bitlles. Els infants també hi podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària a càrrec de la Policia Local. Tots els participants rebran un diploma esportiu i una targeta amb les activitats i amb consells saludables.

Diumenge, 24 de novembre

‘Frozen II’. Cinebebès a l’ Ocimax de Palma a les 11.30 h. La reina Elsa, la seva germana Anna, Kristoff, Olaf i Sven s’embarquen en un nou viatge al bosc, més enllà de la seva terra natal d’Arendelle, per descobrir la veritat sobre un antic misteri del seu regne. El seu objectiu principal és descobrir per què Elsa sent veus procedents del bosc encantat, on des de fa temps ningú pot entrar ni sortir. Si no ho aconsegueix, el seu regne estarà en perill. Preu: 6 €.

‘Frozen, el musical’. Coreografies i cançons en directe en català que expliquen la història del regne d’Arendelle. La princesa Anna haurà de viure una gran aventura amb el seus amics Kristoff, Sven i el ninot de neu Olaf per poder recuperar l’estiu amb la reina Elsa. Serà a les 18 h a l’ Auditori de Felanitx. Preu: de 10 a 20 euros.

Caminada popular. Amb motiu de les Festes Sant Carles de Santa Eulària des Riu, s’ha organitzat una caminada popular. La concentració serà a les 10.30 h al costat del camp municipal d’esports de Santa Eulària. L’activitat estarà guiada per un expert en fonts i pous del municipi. Activitat gratuïta.

‘Com ensinistrar el teu drac 3’. Cinema a l’ Auditori de Ferreries a les 17.30 h. Projecció de les aventures d’Hipo i el Desdentao, els quals descobreixen finalment el seu veritable destí: per un, governar l’illa Mema al costat de l’Astrid; per l’altre, ser el líder de la seva espècie. Preu: 4 euros.

Dilluns, 25 de novembre

‘Teseu i el Minotaure’. Els infants podran conèixer el mite del minotaure, un monstre amb cos d’home i cap de bou, que va ser tancat en un laberint dissenyat per l’artesà Dèdal, fet expressament per retenir-lo, ubicat a l’illa de Creta. Durant molts anys, homes i dones van ser duits al laberint com a sacrifici per ser l’aliment de la bèstia fins que la seva vida va acabar a mans de l’heroi Teseu. L’activitat és per a infants de 4 a 12 anys a la llibreria Baobab de Palma a les 18 h, Preu: 4 euros.

Dijous, 28 de novembre

Contacontes en anglès. Mary Ramírez Goldilocks oferirà un contacontes en anglès per a infants de 3 a 8 anys. Serà a la biblioteca Marià Villangómez de Formentera a les 17.30 h. Gratuït

Divendres, 29 de novembre

Calaix de Sons. Activitats recomanades per a infants de 6 anys, que podran experimentar amb eines i materials molt coneguts per descobrir que tot comença amb una petita vibració i també com n’és, de fascinant, el món que s’amaga rere el “calaix” de sons. Al CaixaFòrum de Palma a les 18 h. Preu: 4 euros amb un 50% de descompte per als clients CaixaBank.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

stats