Llibres
Cultura 18/05/2016

Ildefonso Falcones publicarà la segona part de 'L'església del mar' el 31 d'agost

L'acció d''Els hereus de la terra' transcorre tres anys després que els de 'L'església del mar' i està protagonitzada per Hugo Llor, un jove orfe de 12 anys. Barcelona ha de "conservar la dignitat" enmig de l'opressió del règim feudal

Efe
2 min
L'escriptor i advocat Ildefonso Falcones / ARA

BarcelonaEl novel·lista Ildefonso Falcones publicarà el 31 d'agost la continuació de la novel·la 'L'església del mar'. A 'Els hereus de la terra' –que Rosa dels Vents publicarà en català– l'acció torna a transcórrer a la Barcelona del segle XIV.

Deu anys després de la publicació de 'L'església del mar', que ha venut més de sis milions d'exemplars a tot el món, el lector es trobarà amb una història ambientada tres anys més tard del final de la primera part, amb Hugo Llor com a protagonista. Llor és un orfe de 12 anys que treballa a les drassanes de Barcelona gràcies a la generositat d'Arnau Estanyol, que pren el noi sota la seva protecció.

La lluita per la supervivència i la dignitat

El lector veurà com els somnis per part de Llor de convertir-se en constructor de vaixells xocaran contra una realitat dura i despietada quan la família Puig, enemiga del seu mentor Arnau Estanyol, aprofita la seva posició davant el nou rei per executar una venjança. El jove haurà d'abandonar el barri de la Ribera i buscar feina al costat de Mahir, un jueu que li ensenya els secrets del món del vi, i amb el qual descobrirà la passió per la terra.

Hugo Llor, entre les muralles d'una ciutat medieval amb la remor constant de camperols, servents, esclaus i comerciants, representa "la lluita per la supervivència i la dignitat de tota una ciutat oprimida pel sistema feudal", segons afirma Falcones. El novel·lista considera que "els seus protagonistes i la seva gent continuen amb la història d'una Barcelona que, si bé a la primera novel·la es desenvolupava al barri de la Ribera, ara ho fa en ple Raval, amb les Drassanes Reials i l'Hospital de la Santa Creu com a magnífic teló de fons".

stats