Cultura 23/11/2019

Esplèndid desembarcament de l'Alternatilla Jazz Festival a Menorca

Andrea Motis ha embolicat Maó amb la calidesa de l'exuberant univers musical brasiler

Alternatilla Jazz 2019
1 min
Esplèndid desembarcament del Alternatilla Jazz Festival a Menorca

MaóEsplèndid desembarcament de l'Alternatilla Jazz Festival a Menorca. Andrea Motis ha embolicat Maó amb la calidesa de l'exuberant univers musical brasiler i l'entusiasme mostrat pel públic menorquí. El repte era doblement difícil perquè presentava un projecte nou i complicat, amb la responsabilitat de liderar una banda de deu músics sobre l'escenari d'un gran teatre ple de gom a gom. Però Andrea Motis és una valenta, i per gran que sigui el repte, no s'arrufa, s'aplica i treu nota alta.

La jove trompetista i cantant de Barcelona, que ha tingut una carrera meteòrica, va arribar fa dues nits a Palma acompanyada de la mateixa banda plena de grans instrumentistes. El de Maó, doncs, ha estat el tercer dels quatre únics concerts de la minigira amb la qual interpreta en directe 'Do outro lado do azul' amb els mateixos músics amb qui ha gravat el disc, el segon com a líder i el primer amb la multinacional discogràfica Universal.

Andrea va pletòrica, comunicativa en tot moment amb el públic i en perfecta conjunció amb la seva banda, despatxant amb solvència un exquisit repertori que és el fruit del seu personal treball de descobriment. Durant els quasi cent minuts que ha durat el concert hem gaudit d'una autèntica delícia sonora, un maridatge de diferents sons ric en sabors i matisos amb el qual Motis i companyia creen un pont entre la música mediterrània i Brasil, sumant sofisticats tocs jazzístics sense oblidar els seus orígens.

stats