Cultura 10/02/2021

'Encontres' per explorar els camins de la música contemporània

El concert i el col·loqui seran dimarts, 16 de febrer, a les 19 h al teatre Principal de Palma

1 min
Interior Teatre Principal de Palma

Joves compositors, autors amb una trajectòria consolidada i intèrprets. Tots coincidiran dimarts que ve, dia 16 de febrer, al taller Encontres, un projecte que arriba per analitzar i veure quins són els camins, les oportunitats i les possibilitats de projecció que té la composició musical contemporània. El teatre Principal de Palma acollirà el taller, que impulsa el departament de composició del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB) en col·laboració amb la Fundació ACA i el Principal de Palma.

En aquesta trobada s'hi farà un concert i un col·loqui. L'actuació és el resultat de sis mesos de feina entre intèrprets i compositors de la música actual, deu joves compositors que estudien a les Balears, i alumnes d’altres especialitats del CSMIB. Els intèrprets que hi participen són Esteban Belinchón i Llorenç Prats. Xavier Gelabert ha estat el professor convidat del taller, i també hi han participat els alumnes Jordi Martí, Alejandro Balfagón, Carolina Parejo, Pedro Jesús López i Haitam Bouzrati.

El col·loqui serà després del concert. La idea és que el públic, els alumnes de les diferents especialitats del conservatori, els compositors i els professors, comentin, opinin i considerin quina és la relació que hi ha, i què ha de millorar, entre el públic i la música actual. La finalitat és que sigui un diàleg constructiu, estructurat, especialment per a les generacions més joves, per veure cap on va la música actual, segons assenyalen els organitzadors d'Encontres. 

stats