Cultura 19/04/2022

Encalentint motors per a Sant Jordi

En aquests dies previs a la gran Diada, llibreries, municipis i institucions fan diverses presentacions de llibres

3 min
Títols.

PalmaDissabte, 23 d'abril, serà el gran dia: les llibreries sortiran al carrer, i també ho faran els escriptors, amb l'emoció de trobar el caliu dels seus lectors. Si l'any passat Sant Jordi ja va tenir un cert regust prepandèmic –malgrat la mascareta–, enguany sembla que ja serà pràcticament normal. Mentre esperam que arribi dissabte, però, aquestes són algunes propostes per a aquells que vulguin començar a encalentir motors per al gran dia.

La mesura de totes les coses, d'Andreu Gomila

L'escriptor i poeta de Palma, afincat a Barcelona, farà una aturada a Palma per presentar la seva darrera novel·la, La mesura de totes les coses (Empúries), en què desenvolupa cinc tipologies de relació amorosa. L'autor parla des de l'admiració de les dones que té al costat. Andreu Gomila conversarà amb Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària, sobre aquesta nova publicació. 

Embat Llibres (passatge particular Joan XXIII, s/n). Dimecres, 20 d'abril, a les 19 hores. 

El mirall de l'esquerra, de Joan Pau Jordà i Miquel Rosselló

En el marc del Cicle Mirades que organitza el departament de Cultura de sa Pobla –presentacions de temàtica política mallorquina–, la prèvia de Sant Jordi anirà a càrrec de Joan Pau Jordà i Miquel Rosselló, que presentaran El mirall de l'esquerra. En aquestes pàgines, els autors expliquen l’evolució de l'esquerra de les Illes Balears des de la Transició fins a l’actualitat, i conviden a pensar quin és l’horitzó transformador que pot oferir l’esquerra illenca a hores d'ara.

A Can Soler (carrer del Mercat, sa Pobla). Dimecres, dia 20 d'abril, a les 19 hores. 

Presentació de les edicions dels Premis Mallorca 2021

Goretti Pérez, guanyadora a la categoria de literatura infantil amb Mia, artista!; Caterina Valriu, guardonada a la categoria d’assaig amb Les rondalles que l'Arxiduc no va publicar; Manuel Brugaroles, autor d’El club de l’àngel, Premi Mallorca 2021 de narrativa, i Carles M. Sanuy, premiat en poesia amb El llum del cartògraf. Aquests són els autors de les obres guanyadores dels premis Mallorca. Les edicions acaben de sortir del forn i el Consell de Mallorca les presentarà al públic uns dies abans de Sant Jordi.

Jardí de la Fundació Sa Nostra (carrer de la Concepció, 12. Palma). Dimecres, 20 d’abril, a les 19 hores.

Anem a caçar mòpies, de Maria Magdalena Amengual i Maribel Castells

Escrit per Maria Magdalena Amengual, il·lustrat per Maribel Castells i editat per Saïm Edicions, Anem a caçar mòpies és un relat d'aventures d'una colla d'infants que van a caçar mòpies. Amengual, mestra i glosadora, ha fet el text amb rimes. A més, per a tots aquells interessats, el llibre ve amb les instruccions de tot el que fa falta per anar a caçar aquests éssers enigmàtics que només surten de vespre: cordes, silenci i paciència! Les presentacions d'aquest títol les faran les autores, i tindran també una estona de contacontes.

Rata Corner (carrer d'Antoni Marquès, 34. Palma). Dimecres, 20 d'abril, a les 18 hores.

Biblioteca Can Torró (carrer d'en Serra, 15. Alcúdia). Divendres, 22 d'abril, a les 18.45 hores. Inscripcions a: 971 54 73 11.

Memòria de camins, de Miquel Rayó

A partir de la seva experiència personal, l'escriptor guia el lector en un viatge d'imatges, sensacions, impressions sonores i referències literàries, que va des de la serra de Tramuntana al Perú; des del camí de Sant Jaume als cims d’Escòcia; des dels Alps fins al Japó; des del centre de Ciutat fins a Bretanya. Memòria de camins és una edició de Nova Editorial Moll. Joan Carles Palos acompanyarà l'autor en la seva presentació a Palma.  

Llibreria Drac Màgic (carrer de Jeroni Antich, 1. Palma). Dijous, 21 d'abril, a les 19 hores.

stats