Cultura 06/09/2021

La dona, protagonista de la nova edició de Teatre de Barra

Bernat Molina, Lluís Colom, Carla Nyman i David Mataró són els autors dels textos d'aquesta programació

ARA Balears
2 min
Talia es vesteix de Cojuelo

PalmaA partir d'aquest 9 de setembre, i fins dia 14 d'octubre, es podran veure cada dijous les obres de teatre que enguany formen part de la 18a edició de Teatre de Barra. Com sempre, les peces –que s'haurien d'haver estrenat a l'abril– es faran en cinc bars de la zona de Blanquerna. Enguany, la dona n'és la protagonista: Una cambra pròpia. Mirant la dona en el segle XXI és el lema d'aquesta edició, un homenatge a l'escriptora Virginia Woolf. Cada dijous hi haurà quatre funcions: la de les 20.15 hores, la de les 20.40 h, la de les 21.15 h i la de les 21.50 h. La gran final serà el dissabte 16 d'octubre a les 20.00 hores en el teatre Mar i Terra de Palma.

El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha assegurat aquest dilluns en la presentació de l'edició que "transformar els espais de trobada, com són també els bars, en espais de cultura, és una manera magnífica d'aconseguir fer accessible la cultura a tothom", ha afegit. El productor de Teatre de Barra, Javier Matesanz, s'ha mostrat orgullós i satisfet per poder oferir aquesta edició a la ciutadania després d'un any molt difícil. "La gent té ganes de fer moltes coses, ara veurem si també té ganes de teatre de barra".

El bar Tudurí acollirà la comèdia Una qüestió de principis, dirigida per Bernat Molina i interpretada per Aina Cortès i Jaume Sureda. A la cafeteria Bon-Bon, al carrer Blanquerna, 49, es veurà la comèdia Enfits, de Lluís Colom i amb Mary Ramírez i Margalida Villalonga entre el repartiment.

El bar In Cafè, que disposa de venda anticipada d'entrades i també per als dies de les funcions, de 8.00 a 22.00 hores, serà l'escenari d'El Deliri dels Granotes. Un drama dirigit per Carla Nyman, amb Cristina Francioli i Lluïsa Lluna com a intèrprets. I del drama de l'In Cafè a la comèdia al bar El Alpendre, on es veurà Shakespeare ha de morir, un text de David Mataró que defensaran Toti Fuster i Maria Bauçà. Finalment, l'obra Nina, dirigida per Àlex Tejedor i interpretada per Laura Andújar i Aina Compte, es podrà veure en el bar Mavi.

stats