Cinema
Cultura 29/09/2016

Documentals sobre Frank Zappa, James Lavelle i Parálisis Permanente completen la programació de l'In-Edit

Duncan Redmonds, cofundador del grup de hardocore Snuff i membre dels Toy Dolls, oferirà un concert acústic per presentar el documental 'A fat wreck'

Ara
2 min
'Eat that question', el documental sobre Frank Zappa completa  la programació de l'In-Edit

BarcelonaEl Festival In-Edit de Documental musical ha tancat la programació de la seva pròxima edició, que tindrà lloc del 27 d'octubre al 6 de novembre a Barcelona i del 3 al 6 de novembre a Madrid. Entre les noves confirmacions, que s'afegeixen als documentals ja confirmats sobre Morente, Blur, The Stooges i Oasis destaca la presència d''Eat that qüestion - Frank Zappa in his own words', que aborda la figura del músic a través de les seves entrevistes, en les quals feia tota una exhibició d'esgrima verbal. 'Eat that question' va guanyar el premi a la millor pel·lícula de la secció paral·lela Zabaltegi de l'últim Festival de Sant Sebastià.

Entre els títols que s'afegeixen a la secció oficial hi ha els documentals 'The Man from Mo’Wax', sobre el segell de música electrònica de James Lavelle, 'I called him Morgan', dedicat al jazzmen Lee Morgan, i 'We are X', sobre una banda de soft-metal japonesa amb una història tràgica fins a l'absurd. Fora de competició, l'In-Edit també incorpora els documentals 'Zivan makes a punk festival', 'I am David!', 'Presenting Princess Shaw' i 'Quilapayún, más allá de la canción'.

La secció nacional inclourà els documentals 'Autosuficientes' (sobre els pioners del punk espanyol Parálisis Permanente), 'Geometría del esplendor', 'Joan Manén. Variacions sense tema', 'The origins of music' (assaig científic sobre el misteri de la música) i 'Sin permiso', que descriu la realitat dels músics de carrer a Barcelona.

Concert en viu i homenatge al punk

La secció Doc-Alive de l'In-Edit comptarà enguany amb un concert de Duncan Redmonds, cofundador del grup de hardocore Snuff i membre dels Toy Dolls, que oferirà un concert acústic per presentar el documental 'A Fat Wreck', centrat en el mític segell de punk Fat Wreck, que va publicar els discos de NOFX, Lagwagon i No Use For A Name, entre altres.

I dins l'homenatge d'aquesta edició al punk, l'In-Edit programarà títols internacionals com 'Rough cut and ready dubbed', 'Rude boy' i 'Punk attitude', així com les produccions espanyoles 'Lo que hicimos sin permiso' –història del punk madrileny– i tres títols del cineasta barceloní Kikol Grau: 'No somos nada', sobre La Polla Records; 'Las más macabras de las vidas', al voltant del grup punk Eskorbuto, i 'Inadaptados', que explica la història dels Cicatriz i el seu cantant Natxo.

stats