Cultura 30/09/2021

'Dancing Vivaldi', una gran producció que girarà per sis teatres catalans

Els intèrprets ballaran al ritme de la música barroca de Purcell, Bach i Vivaldi

ARA
2 min
Dancing Vivaldi

BarcelonaLa nova producció del Programa d'Alt Rendiment en Dansa (PAR), Dancing Vivaldi, s'estrenarà el 30 d'octubre amb una gira que passarà per sis teatres catalans, segons informa l'ACN. Al muntatge, que compta amb la direcció musical de Pedro Pardo, els intèrprets ballaran al ritme de la música barroca de Purcell, Bach i Vivaldi.

La producció coreografia algunes de les peces més importants del barroc, com el Concert de Brandenburg núm. 3, de Johann Sebastian Bach, i el Gloria RV589 en re major per a cor, solistes i orquestra, d'Antonio Vivaldi. Rodolfo Castellanos i Jamal Callender han dissenyat dues coreografies amb les quals mostren un treball coreogràfic que aconsegueix connectar la societat actual i els gustos musicals del segle XXI amb els de fa més de 200 anys. El ballet, a més, comptarà amb la música en directe de l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l'Orfeó Lleidatà.

Un ballet amb música en directe

El director musical, Pedro Pardo, creu que Dancing Vivaldi és una "música molt ballable perquè dona alegria". "És una gran aposta perquè un ballet amb música en directe no és gaire habitual", ha afegit. Rodolfo Castellanos ha explicat que és una producció "molt encoratjadora", ja que compta amb nois i noies de diferents parts del món que "en tan sols dos mesos han d'estar a l'escenari".

El PAR en Dansa és un programa d'alt rendiment per a joves ballarins d'entre 15 i 25 anys que volen fer el salt al món professional. El programa consisteix en un treball intensiu de ballet de 40 hores setmanals amb l'acompanyament de grans professionals de la dansa. Aquest és el segon curs que s'imparteix i té 35 alumnes.

La gira de Dancing Vivaldi s'iniciarà al Teatre de la Llotja de Lleida i després farà parada a la Factoria Cultural Terrassa (6 i 7 de novembre), l'Atlàntida de Vic (12 de novembre), el Kursaal de Manresa (13 de novembre), el Teatre Auditori de Sant Cugat (14 de novembre) i Els Costals de Castellbisbal (30 de novembre).

stats