Cultura 04/08/2017

Curts sobre Donald Trump al Mecal Air

El festival de cinema i sessions de DJ s’engegà ahir al Museu Es Baluard i s’estendrà fins al 18 d’agost

Margalida Mateu
2 min
Els DJ Toni Pla, Pablo MNDZ i Rto Groovert participen en el festival.

PalmaEl Mecal Air Mallorca torna en una nova edició cada divendres d’agost al Museu Es Baluard de Palma. El festival, que projecta curtmetratges d’arreu del món, se centra enguany en tres temàtiques ‘Let’s dance’, especial terror i un tercer especial basat en fets reals en el qual es dedicarà un espai a curtmetratges que fan crítica social sobre la figura de Donald Trump.

Albert Petit és el coordinador de Mallorca del Mecal Air. “Es tracta d’un spin off del festival consolidat a Barcelona i que cada estiu té delegacions a Palma a través del Museu Es Baluard i al Poble Espanyol de Barcelona”.

Sorpresa

Els curtmetratges que es projecten al festival Mecal Air són sorpresa per als espectadors; tan sols els coneix el director del Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, Roberto Barrueco, encarregat de seleccionar-los. Ahir se’n projectà la primera tongada sota la temàtica del ball, que sorprengué un públic que cercava un poc la fresca al pati d’Es Baluard. La nit fou amenitzada pel DJ convidat Pablo MNDZ, un dels punxadiscos més reconeguts de l’escena indie de les Balears i que ha trepitjat les millors cabines de l’àmbit estatal.

Petit assenyala que “sempre hi ha una temàtica en la projecció dels curtmetratges”. És per aquest motiu que, després del dia dedicat al ball, el divendres 11 d’agost continuarà el festival amb la nit especial de terror amb una selecció de pel·lícules terrorífiques distribuïdes en tres blocs. En aquesta ocasió el discjòquei convidat serà Toni Pla, promotor musical que ha estat al capdavant de Sonotone, Casino Royale i Festival Isladencanta.

La tercera nit, el divendres 18 d’agost, es projectaran curtmetratges basats en fets reals i el discjòquei convidat serà Rto Groovert, un altre dels grans clàssics del circuit musical a l’illa i que repeteix al festival per quarta vegada. Durant aquesta sessió, trobarem tres blocs diferenciats: el de l’especial a Donald Trump, que ja va ser “presentat en la inauguració de Mecal Air a Barcelona amb molt èxit de públic i crítica”, assenyala Petit. El segon bloc serà dedicat als curts basats en fets reals i un tercer, de batedora de curts Mecal.

La majoria de curtmetratges que es projecten són inèdits o bé estrenes que circulen encara per festivals d’arreu del món i no han estat presentats en societat, “una bona oportunitat de veure peces audiovisuals noves realitzades entre enguany i l’any passat”.

Complementa l’oferta de curtmetratges la part musical amb els DJ i una oferta gastronòmica amb menjars de fusió mediterrània i asiàtica.

El festival continua així i, per quart any consecutiu, amb les sessions a l’aire lliure i una proposta variada i gratuïta, oberta a tots els públics. Aquesta cita, que forma part del FES’17 d’Es Baluard, té lloc al pati central del Museu d’Art Contemporani en horari de 20.00 hores a 23.30 hores.

stats