PATRIMONI
Cultura 07/12/2017

La Conselleria de Cultura anuncia l’inici del concurs d’idees per a la construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

L'objecte és l'aportació de propostes arquitectòniques on actualment hi ha els habitatges del carrer Convent, 31 i 33, i el del carrer Cardenal Rossell, 4, de Llucmajor

M. M.
1 min
Casa natal de Toni Catany.

PalmaAquest dijous ha sortit publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al BOIB la resolució per la qual s'inicia el procediment de concurs d'idees amb intervenció de jurat per a l'avantprojecte de construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

Aquest concurs significa l'inici de l'execució del projecte del Centre Toni Catany, "un deure pendent que tenien les institucions d'aquest territori amb l'artista i amb els ciutadans de les Illes Balears, i que a la fi la Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha posat en marxa", assenyala la institució en un comunicat.

La consellera, Fanny Tur, ha destacat que "aquest nou espai cultural també serà un espai d'interrelació cultural entre els ciutadans de les Illes Balears. Hem treballat per fer avançar el projecte i garantir que no s'hauran de retornar els 4,3 milions concedits l'any 2009 per part de Turespaña per a aquest projecte".

L'objecte del concurs és l'aportació de propostes arquitectòniques com a avantprojecte per a la construcció del nou Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, on actualment es troben els habitatges ubicats en el c/ Convent, 31 i 33, i al del c/ Cardenal Rossell, 4, de Llucmajor. Es pretén que aquests espais es converteixin en un centre d'interpretació de l'obra del fotògraf i en un centre de divulgació d'aquesta disciplina artística, alhora que serveixi per a la correcta conservació de l'arxiu i la col·lecció de Toni Catany.

Al concursant que sigui declarat guanyador, sense perjudici dels premis que s'estableixin, se li adjudicarà el servei de redacció del projecte bàsic i d'execució i la direcció d'obra, a més dels treballs derivats en el seu cas.

stats