Carnestoltes
Cultura 16/02/2023

La Cossiolera torna amb 'Els darrers darrers dies' del Carnestoltes de Blanquerna

La festa, pensada per a adults i infants, és una cercavila que començarà a les 17.30 i està previst que acabi cap a les 20.30 h

1 min
La Cossiolera de Blanquerna.

PalmaAquest divendres se celebra a Blanquerna Els darrers darrers dies, el carnestoltes popular d'aquest barri de Palma. La iniciativa va sorgir d'algunes confraries de Sant Sebastià l'any 2020 i des de llavors no s'havia tornat a fer. Es tracta d'una cercavila en què tothom, infants i adults, hi està convidat. "Volíem que aquesta festa anàs més enllà d'anar a veure la rua i fos més participativa", explica Victòria Parra, una de les organitzadores. Consisteix a seguir la xaranga i trobar els tests que s'han amagat pels carrers del barri.

De fet, un dels elements més cridaners d'aquesta iniciativa és el personatge de la Cossiolera, l'encarregada de donar el sus a la disbauxa. "Antigament, els tests vells i amb cruis es tiraven al carrer", explica Parra. Ara, amb la proposta d'Els darrers darrers dies, els participants han de trobar els tests que, en arribar a la localització final, entregaran (esquerdant-los) a la Cossiolera. Ella, madona de la festa, els bescanviarà per un regal. "Tot això, que hem anomenat la catarsi, es farà a Santa Pagesa. És el moment més reivindicatiu o crític, perquè les persones que esquerdin el test han de cridar alguna cosa. L'any 2020, molts al·lots varen cridar que no volien fer més deures; altres, que volien un habitatge digne", recorda Parra.

La festa començarà a les 17.30 h i està previst que acabi cap a les 20.30 h.

Cartell de la festa Els darrers darrers dies de Palma.
stats