Cultura 01/02/2018

El ball dels Cossiers de Montuïri serà declarat Festa d'Interès Cultural

Així ho ha dictaminat favorablement en un informe el Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears

Margalida Mateu
1 min
Cossiers de Montuïri.

PalmaEl Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, reunit aquest dijous 1 de febrer de 2018 a la seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha decidit redactar un informe preceptiu favorable a què el ball dels cossiers de Montuïri siguin declarats Festa d'Interès Cultural. A partir d'ara haurà de ser el Consell de Mallorca qui faci oficial la declaració.

Durant la reunió del Consell Assessor també s'ha tractat la publicació de les actes de les I Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears 2016; la valoració de les II Jornades que varen tenir lloc el passat novembre a Eivissa i l'organització de les III Jornades, que es faran enguany a Formentera.

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears és l'òrgan consultiu de les administracions públiques de les Illes Balears en les matèries de cultura popular i tradicional. Entre altres funcions, aquest Consell emet informes en els procediments de declaració de festes d'interès cultural i de declaració d'interès cultural de les associacions i les fundacions, i proposa les accions que considera convenients per a la protecció i la difusió de la cultura popular i tradicional.

A la reunió del Consell hi han assistit: Andreu Ramis (president) i Antoni Torrens (vocal), per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports; Antoni Lozano (vocal) per part del Consell de Mallorca; Antoni Manonelles i Maria Lena Mateu (vocals), per part del Consell d'Eivissa; Jaume Escandell (vocal), per part del Consell de Formentera i la cap de Departament de Cultura del Govern, Catalina Ferrando (secretària).

stats