JOVENTUT
Cultura 26/01/2017

Convocades subvencions per a les entitats juvenils de Mallorca

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports destina 200.000 euros per a projectes i manteniment d'organismes que treballen pel jovent

Margalida Mateu
1 min
Convocades subvencions per a les entitats juvenils de Mallorca

PalmaLa Conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha duplicat les ajudes que destinarà a activitats i manteniment d'entitats juvenils de Mallorca per a aquest 2017, les quals passen a ser de 200.000 euros. Les subvencions se centren en l'illa de Mallorca, ja que és l'única de les Balears de la qual es té competència en matèria de joventut.

Segons la consellera, Ruth Mateu, "l'any passat ja reactivàrem aquestes ajudes amb 100.000 euros i enguany les doblam. Aquest suport torna després de cinc anys sense subvencions per al teixit associatiu de joves de Mallorca".

Per poder optar a aquestes ajudes, cal ser una entitat juvenil sense ànim de lucre de Mallorca o amb una seu oberta a més d'una illa, a banda d'estar inscrita en el Cens d'entitats juvenils de serveis de joventut. Així mateix, "es valorarà positivament pertànyer a l'acabat d'estrenar Consell de Joventut". D'aquesta manera es publica aquest dijous al BOIB.

Convocades subvencions per a les entitats juvenils de Mallorca

El director general Carles Gonyalons ha explicat que hi ha dues modalitats d'ajudes: per una banda, per a projectes d'activitats, als quals es destinaran 150.000 euros, i per l'altra, per a despeses de manteniment, amb 50.000 euros. L'any passat, 33 entitats es beneficiaren d'aquestes subvencions.

Amb vista al mes de març, la Conselleria preveu una nova línia de subvencions per a projectes innovadors, investigacions o publicacions especialitzades en matèria de joventut per tal d'estimular nous projectes i en la qual s'invertiran 100.000 euros.

stats