Cultura 12/03/2021

Ni el Conservatori Superior de Música ni l'ESADIB tenen reglades les seves places laborals

L'STEI assenyala que la fundació que aglutina aquests centres des del 2017 no ha fet cap proposta al departament de Funció Pública

1 min
Conservatori de Palma

Les places laborals del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB) i de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) no estan reglades com toca. Així ho ha denunciat l'STEI, que es remet a la Llei de pressuposts del 2012, que indica que cada òrgan públic "ha d'estructurar la seva organització a través de relacions de llocs de feina".

Aquest document ha d'incloure quant de personal necessita el centre, en quines categories es divideix, els requisits necessaris per accedir a la plaça, etc. La Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears (FESMAE-IB) –que aglutina l'ESADIB i el CSMIB des de l'any 2017– encara no ha elaborat aquesta relació de llocs de feina. A banda de no tenir-la, tampoc no s'ha fet ni una proposta a la Direcció General de Funció Pública, departament que s'ha d'encarregar de tutelar i revisar el document.

Els representants de l’STEI ho han denunciat a la Comissió Paritària del Sector Públic Instrumental (que coordina la Direcció General de Funció Pública). També han insistit en això en diverses ocasions els membres del comitè d’empresa de la FESMAE. El secretari general del sindicat, Miquel Gelabert, ha explicat que no tenir aprovada la relació de llocs de feina vol dir "contractar sense donar comptes de res a ningú o fer convocatòries públiques sense tenir estructura de plantilla". A més, ha recordat que aquest document és obligatori per a tots els òrgans públics. Finalment, ha afirmat que hi ha altres espais públics que no tenen reglada les seves places de feina.

stats