Cultura 16/02/2018

La consellera de Cultura i la batlessa de Manacor signen un conveni per obrir un nou Centre d’Autoaprenentatge de català a Manacor

S’obrirà al Molí d’en Beió, seu de l’Escola Municipal de Mallorquí i serà el cinquè de les Balears

Ara Balears
1 min
La consellera de Cultura i la batlessa de Manacor signen un conveni per obrir un nou Centre d’Autoaprenentatge de català a Manacor

PalmaLa consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per tal que Manacor tengui un centre d’Autoaprenentatge de català.

El Centre de Català de Manacor s’obrirà al Molí d’en Beió, seu de l’Escola Municipal de Mallorquí i serà el cinquè centre que s’obri a les Illes Balears. L’Institut d’Estudis Baleàrics actualment gestiona un centre a Palma, un a Inca, un a Ciutadella i un altre a Eivissa, amb aquest nou centre s’amplia la xarxa d’espais d’Autoaprenentage de català. Aquests centres són espais dotats de mitjans i materials per facilitar l’aprenentatge individualitzat del català i s’ajusten a les necessitats i al ritme personal de cada aprenent. Els usuaris hi poden assistir quan volen i les hores que volen en la franja horària de cada centre.

Els usuaris poden anar al centre de manera lliure i estudiar amb el material disponible, fer consultes a l’assessor lingüístic o participar a les sessions de conversa. Les sessions de conversa el 2017 han estat 235: 30 a Palma, 99 a Inca i 105 a Eivissa (a Ciutadella es realitzen segons la demanda dels usuaris).

Ser usuari té un cost de 10€ i això dóna dret a accedir al centre de català durant 4 mesos. Passats aquests mesos cal renovar el pagament.

stats