Cultura 12/07/2018

El Consell de Mallorca subvenciona els escriptors en llengua catalana amb 16.000 euros

La institució insular va recuperar el 2017 la subvenció a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, que havia estat suprimida el 2011

Ara Balears
2 min
Gabriel Janer i Manila i Pau Faner foren uns dels primers socis de l’AELC.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca d'aquest dijous ha aprovat una subvenció del Departament de Participació Ciutadana i Presidència a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana de 16.000 euros per dur a terme un seguit d’activitats que fomenten la creació i el consum de cultura en català: els premis literaris Cavall Verd, l’activitat Espai Reverb, l’edició de 'Notícia bibliogràfica' dels escriptors de les Illes i el recital literari Festival Poésart d’Artà de vi i poesia.

El Consell de Mallorca va començar a concedir aquesta subvenció l’any 2006 i la va mantenir fins al 2010. L’any 2011 la va deixar de concedir per motius de restricció pressupostària i el 2017 la va tornar a concedir perquè complia les finalitats d'aquesta institució: donar suport a la dinamització de la creació literària en català i de la cultura i també a les entitats i associacions que les promouen. La subvenció s'ha aprovat amb els vots en contra de Ciutadans i el Partit Popular.

L’AELC de Mallorca compta amb 140 socis del total de 1.460 que té a tots els territoris de parla catalana. L'AELC té més de 40 anys d'història, i entre els socis fundadors hi trobam mallorquins com l’escriptor Antoni Serra. Al llarg dels anys, a més, ha estat presidida també per autors mallorquins com Josep Maria Llompart i Antònia Vicens.

Des del 1977, l’AELC ha organitzat nombroses activitats a l'illa (tallers, xerrades, cursos, premis...) amb l’objectiu de fomentar-hi la creació literària en català. A banda d'això, l’AELC té una àmplia capacitat de convocatòria arreu i el 2017 va organitzar 68 activitats en total, tant als territoris de parla catalana internacionalment.

La tasca de l'AELC inclou tant l'organitzció d'activitats i tallers com la promoció de la literatura en aquesta llengua. També dona suport als autors que hi escriuen i els informa sobre els seus drets, dona suport jurídic als seus associats i difon l'obra tant a Mallorca com fora de l’illa, especialment a la resta del territori de parla catalana, on també té seus.

stats