Cultura 10/09/2019

El Consell convoca el II Premi Mallorca de Fotografia

El guardó està dotat amb 7.000 euros, l'organització d'una exposició i un catàleg

E. N.
2 min
Francesc Bonnín, Bel Busquets i Maria Pastor, d'esquerra a dreta

PalmaJa s'ha convocat la segona edició del Premi Mallorca de Fotografia. Tal com ha informat la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, aquest dilluns s'han publicat les bases del guardó al BOIB. El termini per presentar-s’hi és d’un mes a partir d'aquest dimecres i el jurat s'ha de reunir per escollir per unanimitat el projecte guanyador i fer públic el seu veredicte abans del 31 de desembre. L'any passat el guanyador va ser Toni Amengual.

El premi està dotat amb 7.000 euros i l'organització i producció d'una exposició i un catàleg. En aquest sentit, Busquets ha destacat que el guardó no només cerca reconèixer la feina del guanyador, sinó també "despertar vocacions". A més, ha qualificat aquesta segona convocatòria com una "consolidació" del premi.

Les bases preveuen que qualsevol persona física s'hi pugui presentar i no presenten modificacions importants respecte de l'any passat. La directora insular de Cultura, Maria Pastor, ha explicat que a l’hora de triar el projecte guanyador es tindran en compte "la solidesa i el caràcter innovador del projecte, la qualitat tècnica i conceptual, l’estètica i la proposta formal i la inserció i projecció del projecte en el discurs de la fotografia contemporània". També ha puntualitzat que es podrà tenir en compte "la trajectòria de qui presenta el projecte".

D’altra banda, el cap d’unitat de l’Arxiu d’Imatge i So, Francesc Bonnín, ha explicat que "no és un concurs de fotos", sinó que s'hi reconeix la tasca que hi ha darrere projectes que tinguin un discurs. Bonnín ha explicat que el jurat de l’edició d’enguany està format per María Sebastián, de l’àmbit docent; Fran Reus, galerista, i Marta Dahó, comissària i teòrica de la fotografia.

stats