Festivals
Cultura 13/12/2022

Conofest: una aposta pel cinema "'mil·lennial' i feminista" entre Palma, Barcelona i Madrid

El certamen arriba a la tercera edició i durà a l'Arxipèlag tres curtmetratges nominats als premis Goya

2 min
Fotograma del 'teaser' del Conofest 2022.

PalmaDesprés d'haver passat per Madrid i Barcelona, el Conofest - International (Short) Film Festival aterrarà a Palma els dies 20, 21 i 22 de desembre. El certamen, dirigit per la illenca Vicka Durán, arriba la tercera edició consolidant l'aposta per un cinema "mil·lennial, feminista i multidiscipliniari" que posa el focus en les pel·lícules de curta durada escrites i dirigides per dones de les Balears, d'àmbit estatal i internacional.

Enguany, el festival inclourà 30 curtmetratges de secció oficial: 10 d'internacionals i 20 d'espanyols, quatre dels quals han estat nominats als Goya 2023: Amarradas, de Carmen Córdoba; Sorda, d'Eva Libertad i Núria Muñoz; Amanece la noche más larga, de Lorena Ares i Carlos Fernández; i Maldita. A song to Sarajevo, de Raúl de la Fuente i Amaia Remírez.

Entre els curtmetratges de la secció oficial n'hi ha dos d'illencs: Un diumenge qualsevol, d'Eugenia Sampedro, i Los Hijos de lo Imposible, de Rafael Ysasi i Laura Silio. D'internacionals, destaquen el film francobelga La Protagoniste, de Sarah Carlot, i Tchau-Tchau, curt portuguès de Cristèle Alves Meira, que hi serà present per la col·laboració amb el Porto Femme International Film Festival de Portugal.

A Palma, els escenaris del certamen seran el Cine Rívoli i la Sala Augusta i, a més de les projeccions, hi haurà les sessions de comèdia de Laura de Val a la gala d'inauguració, i Mar Coll, actriu mallorquina que debutarà per primera vegada amb un monòleg d'start-up comedy. Clausurarà el certamen el concert de Blanca Paloma, candidata a representar Espanya a Eurovisió 2023.

Els 'Conotalks'

A més, s'han programat dos debats. El primer es titula Com ser una bona líder, amb la presència de Paula Serra, directora i gerent del Grup Serra; Rita Capucho, directora de Porto Femme International Film Festival; i Marta Larriu, productora i directora de l'Anotherway Film Festival. I el segon se centra en les dones comunicadores i creadores, amb la creadora de contingut, docent a Domestika i comunicadora a La Indis Virgina Moll; i la poeta, música i community manager Celia Bsoul.

stats