Cultura 03/06/2022

El concurs Pop Rock de Palma vol superar el rècord d'inscripcions del 2021

Aquest dissabte s'obre la convocatòria per als grups i solistes que vulguin participar en el certamen

2 min
El músic Toni Mulet, conegut com Amulet en l'àmbit musical.

PalmaAquest dissabte s'obre el termini d'inscripcions per participar en el concurs Pop Rock de Palma, recuperat ara fa tres anys. Els grups i solistes interessants a participar-hi tenen fins dia 15 de juliol per presentar dues cançons, que seran les que defensaran durant tot el certamen. Un jurat seleccionarà els grups que seran en les semifinals, que es faran en un mateix cap de setmana (fins ara s'havien fet diverses nits de concert en caps de setmana diferents); d'aquests, només alguns passaran a la gran final.

El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha explicat en la roda de premsa que amb aquesta tercera edició ja es pot dir que el concurs està "consolidat" i que hi ha ganes de superar els rècords d'inscripció de l'any passat. A més, ha destacat que la recuperació del concurs, juntament amb la recuperació del festival de Jazz de Palma i l'oferiment d'una programació musical estable durant tot l'any, "demostra una aposta musical clara de la Regidoria de Cultura".  

El músic Toni Mulet, guanyador del concurs en l'edició anterior i que enguany tocarà al Mallorca Live Festival, també ha comentat que el més interessant d'aquest concurs és que els premis són concerts, una cosa que "no passa en altres certàmens": "Moltes vegades els guardons són gravar un disc, i avui en dia això és de les coses més fàcils. El que és complicat és trobar concerts i que et contractin, per això em sembla interessant que aquest concurs tingui tants premis que et donin l'oportunitat de tocar en algun festival o programació".

El regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, ha reivindicat el certamen com un espai per donar oportunitats a grups novells. Així mateix, ha declarat que és "emocionant" veure com "una idea que va sorgir fa uns anys tingui, poc després, aquesta magnitud". Per Noguera, el concurs Pop Rock és un referent a l'estat espanyol.

El dissenyador Joan Roig, també líder de la banda Saïm, s'ha encarregat de fer el cartell d'enguany.

stats