Cultura 05/08/2021

Record històric de participació al Pop Rock, amb 157 grups inscrits

A l'edició d'enguany s'hi han apuntat 54 bandes més que l’any 2020

2 min
Antoni Noguera, amb alguns membres del jurat del concurs, a la presentació del Pop-Rock 2021.

PalmaRècord històric de participació al concurs Pop Rock, nascut l'any 1983 i recuperat l'any 2020 per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb els membres del jurat del certamen, s'ha mostrat satisfat per la gran acollida de l'edició d'enguany del concurs, a la qual s'han inscrit 157 grups, 54 més que l'any passat.

“Aquesta participació demostra que hem consolidat un programa històric que connecta amb el moment de major efervescència cultural. El nou Pop Rock es farà en condicions de seguretat sanitària i garantint tots els criteris d’excel·lència a partir d’un jurat especialitzat que inclou crítics, productors musicals i músics. El punt de partida des del qual hem projectat el Pop Rock és un programa que tingui en compte tot el sector musical. Sense aquesta feina de tot el teixit no hauríem pogut tenir una xifra rècord que consolida el programa Pop Rock com un referent absolut de la dinamització de la música a escala de Mallorca".

Hi ha 92 grups inscrits a estils de pop i rock en les seves diferents vessants (pop, rock, psicodelia, post-punk, indie-rock); 35 de hard rock, metal i punk rock; 30 grups inscrits de diferents estils de música urbana, trap-funk, jazz-rock, cantautors, folk i altres. Una vegada conclosa la fase d’inscripció el concurs Pop Rock, el jurat inicia les fases de preselecció, semifinals i la fase final, que es faran entre aquest mes d’agost i el proper dia 3 d’octubre amb la final.

Procediment

D'aquests grups inscrits, el jurat en farà una preselecció d'entre 21 i 25 participants entre grups i solistes. En tenir-los, arrancarà la fase 3, les semifinals. Es faran en tres caps de setmana del mes de setembre. Els artistes seleccionats seran inclosos en tres grups que es faran segons l'estil de música i els aspectes tècnics. Faran una actuació en directe de 20 minuts cada artista que es retransmetrà en streaming per ib3musica.com.

En finalitzar la tercera semifinal, el jurat seleccionarà els millors grups o solistes, globals, de les tres jornades, fins a arribar a un màxim de sis grups o solistes que arribaran a la final i un mínim de quatre. I arriba la fase 4, la final.

Es farà dia 3 d’octubre. Cada grup disposarà de 20 minuts com a màxim per a la seva actuació. Un cop acabada la final es comunicaran els guanyadors del concurs, i s’entregaran els reconeixements especials, que podran rebre qualsevol dels grups o solistes participants a les semifinals, no només els finalistes.

PREMIS
  • Primer premi cEl guanyador del Concurs Pop-rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d’aquest contracte serà de 3.000 euros + IVA. El guanyador podrà triar entre cobrar aquest import en efectiu després de l’actuació, o bé optant per l’enregistrament d’un videoclip o d’unes cançons a un estudi professional, totes dues per l’import del premi. Mantenint en tot cas l’actuació en Sant Sebastià. El guanyador també tindrà una actuació a la Fira B! 2022, d’acord ales condicions establertes per l’Institut d’Estudis Baleàrics.
  • Segon premi El segon guanyador del Concurs Pop-Rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d’aquest contracte serà de 2.000 euros + IVA. El guanyador podrà triar entre cobrar aquest import en efectiu després de l’actuació, o optant per l’enregistrament d’un videoclip o d’unes cançons a un estudi professional, totes dues per l’import del premi. Mantenint en tot cas l’actuació en Sant Sebastià.
  • Tercer premi El tercer guanyador del Concurs Pop –Rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d’aquest contracte serà de 1.000 euros + IVA.
stats