ALTERNATILLA JAZZ FESTIVAL IN MALLORCA
Cultura 02/12/2016

Esporles viu la música de Xavier Torres Trio

Amb una gran afluència de públic, el trio musical va oferir un dels concerts programats al Festival Jazz in Mallorca

Ara Balears
2 min
Esporles viu la música de Xavier Torres Trio.

EsporlesVaren quedar poques butaques buides en el concert que va oferir aquest dijous a Esporles Xavier Torres Trio, emmarcat dins la programació del Festival Jazz in Mallorca.

Una hora i mitja de concert amb un repertori ple de temes originals, creats pel mateix Xavier, i en què també sonaren peces del disc que acaben d'enregistrar a Holanda.

El públic assistent, aficionat a la música del Trio i que ja l'havia vist en concerts anteriors a l'illa, va evidenciar una evolució en el so del grup, una sonoritat molt més sòlida i amb més complexitat.

Pel que fa als temes nous, Xavier Torres Trio aporta un so més rítmic. Segons explica el mateix Xavier, el nou so està marcat per les seves vivències a Amsterdam. Un so metropolità, encara que continua sent molt càlid. Peces amb més polirítmia i que afegeixen noves complexitats, fet que evidencia la maduresa que ha assolit el grup.

Sobre la influència que ha tingut el fet de viure a Amsterdam en la seva música, Torres explica que "allà on hi ha gent de molts països, he trobat moltes aportacions diferents i maneres i llenguatges dins el jazz".

Afluència de públic jove

Ahir també, com s'ha vist en els altres concerts, es va poder veure molta gent jove entre el públic. Uns espectadors que no se sol trobar gaire en aquest tipus de concerts, però que s'hi acosten gràcies a la col·laboració entre el festival i les escoles de música dels municipis que ensenyen, cada vegada més, a escoltar música jazz.

Precisament a Esporles, unes hores abans del concert, Xavier Torres va impartir una 'masterclass' per als estudiants de l'escola, que després varen acudir al concert.

Per acabar l'espectacle, el trio va tocar una versió del prestigiós Thelonious Monk, músic nord-americà famós pel seu estil d'improvisació i que Torres té com un dels seus referents, va explicar.

Ernst Reijseger, Harmen Fraanje i Mola Sylla

Aquest divendres a les 20.30 hores al teatre Xesc Forteza de Palma, el trio Reijseger Fraanje Sylla.

Ernst Reijseger és un gran mestre del violoncel i combina les variacions de Bach amb acords de baix, a l'estil de Mingus i, fins i tot, incorporant-hi la percussió d'estil africà. Els altres dos membres dels trio són igualment únics i inimitables, i estan mancats de qualsevol prejudici musical. El pianista Harmen Fraanje crea melodies imaginatives entre la música clàssica i el jazz, i el músic senegalès Mola Sylla reinterpreta les tradicions culturals pròpies amb una veu poderosa i una selecció d'instruments musicals del seu país.

stats