Cultura 27/08/2020

Joji Hattori i Hyung-Ki Joo, els protagonistes del proper concert de la Simfònica al castell de Bellver

Els dos músics interpretaran aquest divendres peces com la 'Col·lecció d'obres preferides en miniatura per a violí i piano' de Kreisler

Ara Balears
2 min
Imatge d'un dels concerts al Castell de Bellver, dins el cicle 'Sonam per tu'

PalmaL'Orquestra Simfònica de les Illes Balears torna aquest cap de setmana al castell de Bellver amb dos concerts emmarcats en el cicle 'Sonam per tu'. En aquesta ocasió, l'actuació tindrà com a protagonistes els músics japonesos Joji Hattori i Hyung-Ki Joo, a més d'un trio de corda i vent format per membres de la mateixa Simfònica.

El violinista Joji Hattori és un dels principals músics japonesos de la seva generació i el pianista Hyung-Ki Joo ha actuat com a solista internacional i és el fundador del trio de piano anomenat Dimension, també format per Rafal Payne i Thomas Carroll. Aquest divendres 28 a les 21.30 h els dos músics interpretaran la Sonata per a violí número 6 op. 30 número 1, de Beethoven; la Sonata per a violí op. 4, de Mendelssohn, i la Col·lecció d'obres preferides en miniatura per a violí i piano, de Kreisler.

L'endemà, dissabte 29, a la mateixa hora, el públic podrà gaudir d'un trio de corda i vent de la Simfònica format per Elisabeth Romero (viola), Luis Correa (violoncel) i Enrique Sánchez (flauta). El conjunt interpretarà la Sonata número 1 en sol major bwv 1027, de Bach; la Sonata en mi menor, de Friedric; el Trio sonata en do major, de Friedemann; el Trio en si bemoll major, de Christian, i el Trio sonata en si menor h567, d'Emanuel.

Els concerts al castell formen part del cicle 'Sonam per tu', que n'ofereix una seixantena fins al setembre a les quatre illes. Totes les actuacions són en petit format amb grups de corda, vent i percussió i un repertori variat, que inclou des de música barroca fins a estils contemporanis, amb obres heterogènies i per a tots els públics.

Cal recordar que la Simfònica ja ha presentat el primer bloc de concerts de la temporada 2020-2021: una vintena d'actuacions entre els mesos d'octubre i desembre que tindran com a protagonista Ludwig van Beethoven, amb motiu del 250è aniversari del seu naixement. A causa de la pandèmia, la fundació encara no ha presentat tota la temporada.

stats