Cultura 18/08/2020

La Simfònica homenatjarà Beethoven en els primers concerts de la temporada

La formació tindrà músics convidats com el pianista Joaquín Alchúcarro i el violinsta Frank Peter Zimmermann

Ara Balears
3 min
L'OSIB en un concert a l'Auditòrium de Palma

PalmaL'Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha presentat el primer bloc de concerts de la temporada 2020-2021: una vintena d'actuacions que tindran lloc entre els mesos d'octubre i desembre. A causa de la pandèmia, la fundació no ha presentat encara tota la temporada. Aquest primer bloc serà en homenatge a Ludwig van Beethoven, un dels compositors més importants de la història de la música, amb motiu del 250è aniversari del seu naixement. Així, la formació illenca interpretarà les nou simfonies i els cinc concerts per a piano i orquestra del compositor alemany.

En aquesta primera part de la programació de la temporada, la Simfònica tindrà de convidats pianistes de primera línia com Gerhard Oppitz, que interpretarà els cinc concerts per a piano i orquestra de Beethoven; i l’aclamat Joaquín Achúcarro, que oferirà el Concert per a piano en sol major de Maurice Ravel. A més, el prestigiós violinista Frank Peter Zimmermann tornarà a Mallorca per interpretar el Concert per a violí de Felix Mendelssohn al Palau de Congressos de Palma.

La soprano Maria Camps, la mezzosoprano Raffaella Lupinacci, el tenor José Luis Sola i el baix baríton Simón Orfila integren l’elenc de solistes que interpretaran, al costat de la Simfònica, la Novena Simfonia de Beethoven, en un concert que s’oferirà el 17 i el 18 de desembre al Palau de Congressos de Palma i a l’Auditori de Manacor, respectivament.

La Simfònica actuarà sota la batuta del seu titular, Pablo Mielgo, i de directors convidats com Leopold Hager, que dirigirà les simfonies núm. 7 i 8 de Beethoven; Lionel Bringuier, amb la Sinfonietta de Francis Poulenc i la Simfonia núm. 3 de Beethoven; Andrea Sanguinetti, que dirigirà La flauta màgica al teatre Principal de Palma; José Miguel Pérez Sierra, que es posarà al capdavant de la Simfònica per interpretar La Bohème al teatre Principal de Maó, i Pablo Urbina, amb un programa dedicat als més petits.

El Palau de Congressos de Palma, l’Auditori de Manacor, el teatre Principal de Palma i el Principal de Maó seran els espais d’aquest primer bloc de la temporada. Es limitarà el nombre d’assistents als concerts i les actuacions s’oferiran seguint els protocols d’higiene i seguretat establerts per evitar contagis de coronavirus. En els accessos als espais dels concerts hi haurà senyalització per indicar la distància que s’ha de mantenir i l’organització proporcionarà gel hidroalcohòlic als assistents. L’ús de mascareta serà obligatori.

Per als concerts que s’oferiran al Palau de Congressos de Palma, a causa de les limitacions de públic, es traurà un abonament únic per a aquesta primera part de la temporada (d’octubre a desembre). Aquest abonament, que inclou els programes I, III, IV, V, VIII, XI i XII, tindrà un preu únic de 190 €. L’entrada individual per a cada concert, fins a completar la capacitat de la sala, tindrà un preu únic de 35 €. Les entrades i els abonaments estaran disponibles en línia a la web de l’Orquestra Simfònica a partir del mes de setembre.

Les entrades per a les funcions d’òpera que s’oferiran a Palma i a Maó (programes II i IX) s’adquiriran pels canals de venda del teatre Principal de Palma i de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Maó, respectivament. Els abonats a la temporada tindran un 30% de descompte per als espectacles de producció pròpia que la Simfònica oferirà al Principal de Palma.

Les entrades per al programa X (funció de dia 3 de desembre a les 19.00 h) tindran un preu de 10 € per als adults i de 4 € per als menors de dotze anys. Es podran comprar en línia a la web de l’Orquestra a partir del 30 de setembre. La resta de funcions d’aquest programa són escolars destinades als col·legis interessats que s’hi apuntin a través de l’adreça electrònica informacio@simfonicadebalears.com. Les entrades valdran 2 € per alumne.

Les entrades per als programes que s’oferiran a l’Auditori de Manacor es podran adquirir directament a l’Auditori o a través de la seva pàgina web. Paral·lelament a aquesta temporada d’octubre a desembre, la Simfònica continuarà amb el cicle #SonamPerTu, amb concerts que diferents grups ofereixen arreu de les Balears.

stats